Myser i Sävar!

Igår kom jag till Sävar och nu sitter jag här vid köksbordet och försöker plugga. Det hela har självklart resulterat i lite slött bloggsurfande och ett avsnitt desperate housewives. Känns så fel att plugga när det är så nära jul men jag skulle verkligen behöva ta mig igenom minst 80 sidor idag så jag kan börja på nästa bok imorgon. Men jag känner noll motivation. Det tar bra emot. Jag vill ha ett ritkigt jullov utan några måsten mer än att äta julmat och julgodis. Men så blir det inte när man pluggar. Lärarna förväntar sig 8 timmars plugg ändå.

Om jag skulle få bestämma skulle jullovet få vara just jullov. Om jag någon gång har någonslags maktposition ska höstterminen sluta några dagar innan jul och vårterminen börja efter trettondagen.

Ett riktigt jullov, det är det enda jag önskar mig!

Gräsänka

Igår åkte Herr Skoglund till Dorotea, så nu är jag helt och hållet ensam. För ett år sedan var jag van att vara själv. Numera är jag det sällan mer än några timmar åt gången. Kan nog aldrig påstå att jag varit sådär 100 % självständig, men jag har i vart fall trivts bra med att vara bara med mig själv.  Nu är det som om jag glömt bort hur man gör för att somna på kvällen utan att först ligga och prata en stund. Jag, som är en vanemänniska, vet inte riktigt hur man gör längre.

Jag trivs fortfarande att vara själv, men tycker det känns bra att veta att någon snart kommer kliva in igenom dörren eller att det sitter någon i soffan medan jag pluggar i köket. Jag trivs väldigt bra att veta att det finns någon man kan terrorisera när man känner för det helt enkelt.

Nu kanske ni tror att jag ska vara i lägenheten en massa själv, men näääe! Så går det ju självklart inte till. Igår kom Anna och Emma på besök och mös med mig. I förmiddags jobbade jag och mös med dem på jobbet, nu har jag två timmar på mig att städa och packa innan moster Camilla plockar upp mig för årets julgodisbak. När vi blir klar sådär halv två inatt så åker jag till Sävar och myser där på obestämd framtid. Ska passa på att öva upp mig på guitar hero (visst Fredrik har det på Wii men inte samma sak som på XBox). Har lovat mamma att julpynta, julbaka och sedan ska jag även julirritera hela familjen. Sen hoppas jag på att träffa alla trevliga gamla sävarbor lite. Så, vet inte riktigt om jag kan kvalificera mig själv som varken gränsänka (då jag snabbt skaffar mig nya sambos) eller självständig. Men visst är det alltid trevligare att umgås än att tråka själv!



jessica har upptäckt blogg.se i mobilen!

Jag sitter på ub och är uttråkad. Så vad gör man inte om testar sig på att blogga lite. Jag hade stora planer på att läsa ut en hel bok om eu idag, men det går segt. Tror mkt beror på att jag är så fasansfullt trött men med en kaffe i blodet och en bit choklad i magen går det betydligt mycket bättre för mig. Imorgon är sista föreläsningen sedan blir det jullov, eller kurslitteratusläsning på heltid - ligger inte helt otippat dåligt till. Har inga större planer på lovet förutom att mysa lite i sävar med mamsen och papsen + bröderna. Förhoppningsvis hinner jag träffa lite kompisar som är hemma över jul också. Sen vore det kul att åka en sväng till bygdsiljum och åka lite bräda. Ska förstås jobba lite också, vilket är hur bra som helst. Lönen kommer oavkortat gå till ett iksukort Nu hoppas jag att det här är läsbart då bokstäverna är minismå så jag inte kan läsa igenom det. Ska för övrigt äta julbord ikväll!

Klappigjul!

Idag har jag kutat runt som en stucken gris på en massa affärer och köpt julklappar. Vissa var genomtänkta andra spontana. Hoppas att alla blir nöjda med det jag köpt, om inte annat så har jag förhoppningsvis sparat kvittot. Känns skönt att vara i princip klar redan såhär till Lucia. Har bara en kvar men den köper jag på onsdag då jag ändå ska ner på stan. Sen fyller förstås lillebror år 26:e så ska se om jag hittar något till honom också. I år har jag försökt lägga lite mer pengar på de närmaste och struntat i alla "onödiga" presenter (finns egentligen inga onödiga presenter). Det känns helt rätt! Bara köpt till de som frågat om vi ska byta, helt enkelt. Så är inte helt totalt pank, inte mer än vanligt i vart fall.

Mysispysis och IKEA

Har haft en fullfart-non-stophelg i helgen. Började med mysigt mys med mysigaste mysannorna i myskåddis. Där hade vi det mysigt med en väldigt konstig film, Disturbia. Först var den som en rätt vanlig teenagefilm, sen 7min 43 sek thriller och sen några avslutande scener vanlig teenagefilm.

Jag, som iglat mig fast på Ivis, sov över. Tidigt nästa morgon ringde klockan typ 04:53, eller det kändes som det i vart fall. Det var dags för en IKEAresa helt enkelt! Jag stationerade mig själv i baksätet under en filt och tre timmar senare så kliade det i shoppingfingrarna. Visst, ska egentligen ha köpstopp, men det är egentligt mest riktat till kläder, så det struntade jag i! Lite i vart fall. Köpte inte så överdrivet onödiga saker. Fyra julklappar till exempel. Ivis, Storebror och lillebror är nu helt avklarade medan Herr Skoglunds är påbörjad. Det känns bra. Ska försöka avklara resten imorgon, dock ingen idé om vad papsen ska få men det löser sig nog. Sen blev det lite mer eller mindre onödiga saker så som en jättelykta att ha på altanen, en grillstekpanna, stora dricksglas, bedset och ett överkast, med mera! Hittade även fem jättefina lila tallrikar. Har upptäckt att det kan ibland vara bra att ha fler än sex tallrikar, spec då man ibland har många på middag/inte orkar starta diskmaskinen. Kände mig helt klart nöjd och det blev inte lika dyrt som jag hade tänkt mig även om jag minst sagt hade föredragit några hundra kronor billigare.

När jag väl kom hem fastnade jag vid datorn, la mig i sängen ca 0120 och 0220 ringer storebror, som ska sova över och säger att han missat bussen. Blir sådär lagomt superduperless, men är bara att kliva upp. Drog täckisarna över pyjamasen och sen vare bara att skrapa rutorna på bilen i ca tre år. Men visst, han har ställt upp för mig förut så är en självklarhet men fortfarande -FYFAN för att vara fyllechaffis!

Idag har jag spenderat eftermiddagen hos farmor och farfar. Farfar är inne i en rätt djup formsvacka, så farmor ägnar rätt mycket tid åt att ta hand om honom. Det tycker jag är väldigt fint, dock så blir andra saker i deras hem lidande - t ex städningen. Visst, de ser kanske inte skiten - men jag gör det. Vill inte att de ska behöva ha det så. Därför ägnade jag några timmar där i eftermiddags. Kanske inte skiner nu, men det är en bit på väg.

Dansa och sjung!

Jag har länge klagat på att jag inte har någon bra spellista, men efter mycket om och men så har jag nu en som är så bra att den knappt går att plugga till. Man vill bara DANSA & SJUNGA. Visst, den är inte klar än men den är så grym att jag bara måste skryta lite om den! Om någon har förslag på låtar som måste läggas till eller vill ha den av mig så ordnar jag det självklart.

Vissa ger välgörenhet i form av pengar till människor och djur som har det svårt. Lite väl kapitalistiskt.  Men jag ger er spotifylistor! Och självklart kommer det ett vackert (?) julrim till er alla!

Jag sprider lycka,
nu är det bara att trycka
på denna länk
som är mitt välgörengetsskänk
Till alla er som inte har något att lyssna på
Denna spotifylista ni av mig ska få!
Lyssna till ni dör, för detta är
Bra låtar jag hör
Det är en länk precis här ovan om ni för er muspekare dit. Av någon anledning är länkarna vita, men det får va så helt enkelt!


EU & Total training

Idag började vi en ny kurs, EU - makt och demokrati heter den typ. Ska förhoppningsvis bli mer lärorikt än den förra kursen. Dock är det hemskt så mycket jag glömt från förra terminen, som tur är har jag sparat en bok så jag kan återigen lära mig skillnaden på alla beslutsprocesser och diverse råd. Dock är det föreläsningar från 9/10 till 16 i 1½ vecka nu. För er som inte läser stats är det hemskt ovanligt. Normalt är 3-4 föreläsningar i veckan sen en massa läsning och grupparbeten. Men, svårt att göra det på annat sätt den kursen avbryts för en underbar jul.

Dagens träningsdos var total training. Var långt ifrån lika jobbigt som när jag var på det förra gången. Då höll jag seriöst på att dö/spy. Det är ett riktigt intensivt pass. Passet är uppdelat i fyra olika stationer som man kör tre olika övningar på runt runt runt i ca 6 minuter. Låter inte så jobbigt va? Då tror ni felfelfel! Är sådär härligt superduper jobbigt. Går inte att beskriva bättre. Värsta sorterns cirkelträning helt enkelt!


När jag känner mig lite less...

När jag är lite less och vill få mig ett gott skratt så brukar jag kolla på gamla bilder. Tänka tillbaka, minnas alla goa stunder med alla goa människor. Ett exempel ser ni nedan, från den sista varma sommarkvällen 2010. Lovisa fick för sig att hon skulle låtsas att hon hade ett osyndligt ryggstöd bakom sig, som hon lite avslappnat skulle luta sig mot. Har underbara bilder från alla försöken och hon gör så många härliga miner i försök att inte skratta. Det gör mig glad!



Mys med Ivispivis! Och glöggrecentioner! Och Rosapantern!

Igår hade jag den stora äran att ha Ivarsson här på middag. I brist på matlagningslust köpte vi pizza. Hon hade med sig en flaska rött som faktiskt var helt okej drickbart. Vina mapio eller något åt det, ni det vet från reklamen på tv? Första röda vinet som jag kunnat dricka utan att få den där konstiga eftersmaken som jag kopplar till rött vin. Sedan skulle jag bjuda på en drink och tänkte att Rosapantern brukar ju alltid gå hem på krogen. Dock blev den rätt misslyckad utseendemässigt. Mjölken blev grynig och själva drinken fick en slajmrosa färg. Den var helt enkelt långt ifrån aptitlig, utseendemässigt alltså. Smaken tyckte jag var helt okej, men jag ska nog leta upp ett bättre recept till nästa gång. Är det någon som har ett bra drinktips med Likör 43 i?

Hursom, vi hann även hälsa på Annas kompis Linda som bara bor fem min bort, lyssna på lite 90tal och slutligen åka ner på stan där vi hann avverka Lottas, lite köande in till TC som inte rörde sig framåt, låna toaletten på Pipes där det var smockat, köa lite i barnen på Olles där Anna blev antastad av två äldre kirunasamer, ett misslyckat försök att gå på Allstar (21 årsgräns), en mycket god plockmatstallrik på Lottas med en massa vitlökssmakande gosaker, ett besök på Pipes igen där vi mötte upp Fredrik och co som vi fick för oss att diskutera porr med vilket var ett fiasko. Slutligen strosade vi iväg till Max vid e4an där jag stötte på farbror Magnus och sedan bar det slutligen hem med skjuts av Rickards kompis Henrik. Hela kvällen i korthet, men den var faktiskt riktigt trevlig till större delen. Jag hann prata av mig en massa med Anna och berätta sånna där saker som man bara inte gör med andra än typ henne. Är hur lycklig som helst att ha henne tillbaka i stan. Jag tänker klänga mig fast vid henne så att hon inte lämnar mig eller Umeå igen!

Fredrik hann även bjuda oss på en kopp glögg direkt efter middag. Han hade införskaffat årets blossaglögg med saffranssmak. Var ingen direkt hitt. Vet inte om det var för att jag just druckit ett glas rött innan eller om den faktiskt bara var äcklig, men jag tänker inte rekommendera den. Jag tror faktiskt jag gillar saftglögg mer än vinglögg, ung som jag ännu är! Någon som har ett hett glöggtips? I så fall tar jag gärna emot det då vi numera äger ett jättefint glöggset.

Dagens träningsdos: Body Combat

Är nyss hemkommen från ett Body Combat pass. Fortsätter med recensionerna av IKSUs pass.

Body Combat är en träning inspirerad från lite olika kampsporter. Det man gör är att slå och sparka i luften i vissa kombinationer samtidigt som man står och hoppar en massa. Det finns helt klart en risk att känna sig en aning töntig, men om man har några gamla sura miner inom sig som man vill bli av med är det hur bra som helst. Jag kommer ihåg när jag gick på gymnasiet, då brukade jag se Kurt framför mig. Nu såg jag mest hemtentan framför mig. Det gick jättebra att skriva i förmiddags men enda sen efter lunch har det gått i slow motion.

Hursom! Det är ett riktigt kul pass faktiskt. Är en kombination av kondition och smidighetsträning plus en gnutta styrka på slutet. Dock verkar baksidan av mitt vänstra lår inte sluta strejka. Det har varit konstant träningsvärk och mkt stelt (kan inte ha benet rakt utan att det sträcker) men det går säkert över. Jag tänkte ta det lite lugnare med träningen imorgon och bara gå på ett yogapass. Allt för att jag ska orka med monsterpasset total training på söndag. Hoppas att jag ska orka med bättre på söndag än sist.

Kan även stoltsera med att jag nääääästan orkade göra en smal tricepsarmhävning. Visst, orkade bara bromsa mig ner sen tog jag mig inte upp, men det börjar ta sig. Förut kunde jag absolut inte. Ge mig några veckor till så kan jag kanske göra en. Vi pratar på knäna nu, bara så ni vet.

När jag ändå är inne på träningstemat så har jag blivit en sån där jobbig människa som frustar och pustar ut en massa på pass. Men vad ska jag göra då? Jag behöver allt syre jag kan mosa ner i kroppen.

Sist men inte minst har jag en mycket lustig sak att berätta. Ni vet sånna där tajta långa cykelbyxor som folk och även jag tränar i? Med en liten dragkedja längst ner vid anklarna. Jag har nyligen lärt mig hur man gör för att troskanterna inte ska synnas. Något som jag tidigare trodde var omöjligt om man inte ville använda sig av stringtrosor. Vet ni hur man gör? Man skippar helt enkelt trosorna! Kände mig lite konservativ när jag såg en tjej göra så i omklädningsrummet och blev chockad.

Afro och Core

Insett att jag börjat komma in i den där åldern då man inte kan äta tre påsar chips om dagen utan att det händer något på vågen. Minns så väl en gång för säg fem år sedan då jag från mina mostrar fick höra att det kommer en dag då även jag kommer få upp i vikt av bara tanken på en chokladkaka. Nu är den dagen inne. Jag sörjer. Snart har jag också en Wikströmsrumpa (dvs en stor en).

Men då är det tur att jag kan lura min kropp lite med hjälp av mitt IKSUkort. För jag har nämligen inga planer på att sluta stoppa mig full av gosaker, inte för att det ens är en möjlighet i mitt nya samboförhållande. Alltid är det något som ska firas eller någon som är myssugen. Och då behövs det gosaker. Så är det bara och kommer alltid vara.

Därför kör jag stenhårt på IKSU för tillfället. Även märkt att mitt humör blivit mycket bättre senaste veckan. Känner mig inte lika less och på dåligt humör som jag gjort av och till under min träningspaus. Tänk att träning kan göra en sådan stor skillnad.

Idag var jag på aftro och core, en kombo jag körde väldigt ofta förut när jag fortfarande bodde hemma och tränande på simhallen. Inte kört Afro så många gånger på IKSU men det är faktiskt roligt när man väl är på humör, man måste tycka det är okej att vara lite galen och försöka locka fram sina afrikanska rötter, som med tanke på min hudfärg är rätt långt bak. Core är som alltid bra när man vill försöka få lite stabilitet och hållning. Men är bara trettio minuter så lite fjösigt bara själv.

Zumba!

Ikväll tog jag mina svenska höfter på ett pass Zumba. Testade det någon gång tidigare i höst och nu kände att jag skulle ge det ett nytt försök. Visst, gick bättre denna gång, men seriöst, kan man ha stelare höfter eller sämre koordination än vad jag har? Känner mig som en 70 år gamal tant när jag försökte skaka rumpa och än värre när axlarna ska skakas.

Jag hade någon slags uppfattnong om att ha rätt okej koordination förra terminen då jag regelbundet gick på Stepdance men nu är allt försvunnet. Att kunna röra armar och ben i takt känns som ett gamalt inramat minne långt bak i skallen. Men värst av allt var att det inte var speciellt jobbigt! Vill ju gärna svettas och flåsa riktigt ordentligt när jag väl tar mig iväg till IKSU, men icket denna gång.


1:a december, BABY!

Äntligen börjar det dra ihop sig till jul, så som jag längtat. Jag har börjat inse en sak som faktiskt gör mig mer vuxen än barn. Otroligt men sant. Jag ser mer framemot att julstäda, köpa julklappar, julpynta, dricka glögg, äta pepparkakor, koka knäck och, ja, själva upptakten inför julafton än vad jag ser framemot självaste julafton. Missförstå mig inte nu, älskar julafton, men den går så fort, man hinner inte mysa lika mycket som man önskar eller äta lika mycket kola som man ville. Julafton är ju trots allt bara 24 timmar.

Därför är det så himla bra att man hinner förbereda sig innan och nästan dricka sig less på julmust innan. Så, nu blir det upp 0714 för att hinna starta tvn och se på julkalendern varje morgon trots att det känns hur tidigt som helst.

Låt the JULMYS börja!



RSS 2.0