Blubb!

Har inte gjort så många knop den här helgen efter mitt städfnatt. Kanske använde jag upp all energi, vad vet jag? Vaknade i vart fall på ohyggligt dåligt humör på lördagen med ett huvud som dunkade. Kändes som en riktigt jobbig bakfylla trots att alkoholintaget hölls på noll. Helt obefogat av mitt huvud att göra så, tycker jag personligen. Fick lov att skärpa mig på eftermiddagen, äta en alvedon och åka på kalas hos Hanna som blivit stor kikka. Efter det bar det iväg till Anna och Robert i Kåddis där allt mitt dåliga humör försvann på riktigt och ersattes av en massa trevliga studer.

Igår vet jag helt ärligt inte vad jag gjorde. Det enda vettiga var nog borsta tänderna, duscha och läsa ca 10 sidor. Men det är så söndagar ska vara. Är man inte bakis kan man alltid låtsas att man är det! Har lyckats bli förkyld men det ska förhoppningsvis försvinna lika fort som det kom. Poff kommer det säga sen kan Jessica prata med sin vanliga röst igen, inte den här väldigt sexiga hesa som hela tiden skär sig. Men men, lite målbrott har väl ingen dött av?

Städfnatt!

Ikväll har jag ätit en riktigt god päron och kardemummapaj på Waynes. Riktigt mumsig tycker jag som en riktig kardemummanörd. Dock var det länge sedan jag använda det i ngt. Men snart är det faktiskt dags att baka semlor, och i dem tar jag alltid lite extra kardemumma. Det är ju så mumma!

Kom hem för ungefär en timme sen och fick en snilleblixt. Vad ska jag göra fram tills att jag blir trött? Kanske ligga i soffan? Eller varför inte städa så jag slipper göra det imorgon. Så nu har jag dammsugat, dammtorkat och bytt ut julgardinerna i köket. Upptäckte dessutom att de i sovrummet var väldigt, väldigt dammiga så de har jag slängt i tvättmaskinen. Jag känner mig sådär hysteriskt duktig faktiskt.

Imorgon har jag stora planer på att jag ska studsa upp ur sängen klockan åtta, äta en gröttallrik, cykla iväg till UB och läsa tidningar för fullt. Ett litet extrajobb jag gör åt en doktorand. Får betalt för att läsa tidningen, känns lite konstigt. Visst, den är från 1976 så inte direkt aktuella saker. Men känner att jag får en uppfattning om hur journalistiken såg ut då och lite vad som hänt både i Sverige och världen. Väldigt mkt krig i Afrika och skogsägare som surar för att de inte får använda DDT.

Tidningarna är på sånna där uråldriga microfilmer. Ser ut och låter som en jättegamal dator, har fruktansvärt dålig skärm. Tänka sig vart tekniken har tagit oss!

Jag vill MYYYYYSA!

Idag vill jag bara mysa. Ligga kvar i sängen och eventuellt starta TVn. Bara ha det varmt om mig och låtsas att jag inte har något bättre för mig som t ex plugga och städa. Men har man ett obligatoriskt seminarium så har man. Vore så skönt att få ligga kvar där och filosofera, drömma mig bort och eventuellt komma på en snilleblixt om vad min C-uppsats ska handla om.

Kan även meddela att mina föräldrar är helt knäppa. De har köpt en husvagn som är så stor att de inte kan dra den med sin egen bil. Känns inte som deras mest inteligenta köp, men de verkar väldigt nöjda. Jag tror att de börjar känna sig lite väl rika nu när de bara har lill-Emil kvar i hushållet (eller Storebror Fredrik flyttar om ngn vecka).

Idag firar jag och Sötis-Fredrik 10 månader. Dagen till ära ska vi äta pannkaka. Det är lite vår signaturrätt, om man bortser från våfflor.

Bekymmer av bekymmerslöshet

Jag är väldigt bra på att tycka synd om mig själv. Det hör lite till att jag ska klaga på alla småsaker. Träningsvärk är min favorit, trots att det är självförvållat. Jag har funderat väldigt filosofiska tankar och kommit fram till att jag egentligen inte vill att andra ska tycka synd om mig. Förutom kanske Mamma och sambon min, men de måste ju det, eller hur? Deras plikt helt enkelt! J

ag vill bara att alla ska veta att det faktsikt ibland är plågsamt att vara jag. För egenligen, jag lever ju kanske Sveriges mest bekymmerslösa liv. Allt flyter på, och det som inte flyter på går att hantera. Förut har jag sett det som ett bekymmer att vara bekymmerslös. Konstigt egentligen. Varför skapa sig något negativt utan någon som helst grund? Jag tänkte att jag från och med idag ska sluta leta bekymmer i en bekymmerslös tillvaro.

Det lär säkert hålla till ungefär om tre minuter då jag återigen kommer tycka synd om mig själv pga. av gosaksförbudet. Men, man kan ju alltid försöka?

Kanske inte alltid så bra...

Igår var jag, inte helt otippat i bygdsiljum igen. Självklart vurpade jag rätt ordentligt. Så nu sitter jag och tycker synd om mig själv. Nacken har låst sig åt båda hållen. Det enda positiva är att axeln har slutat värka. Livet suger och jag vill äta tre påsar chips, se alla bra serier och ligga under täcket hela dagen! Och tänka sig, det är precis vad jag tänker göra minus chipsen, för jag orkar inte gå till ICA. Istället tänker jag äta en massa franskt hasselnötsbröd som jag bakade förra veckan. Och tycka synd om mig själv såklart. Så de så!

Pluggtips: så pluggar du 75 minuter non-stop

Efter ett års studier vid Umeå Universitet har jag kommit på ett perfekt sätt att läsa trots att man egentligen bara vill slappa. Förena två aktiviteter, en som man associerar med att ta det lugnt. Tidigare har Johanna tipsat mig om att ta ett fotbad. Då blir man ju som fast vid hinken ett tag. Nu har jag utvecklat det hela med att måla naglarna under tiden jag läser. Jag gör det hela väldigt noggrant dessutom, med både underlack, två färglager och överlack. Det tar sin lilla tid. Sedan har jag läst någonstans att det tar ca 30-45 minuter för nagellack att härda och bli riktigt slitstarkt. Allt som allt kan det ta 75 minuter. Perfekt och man har dessutom snygga naglar efteråt. Extra nöjd är jag dessutom då jag hittade ett av mina favoritnagellack för 30 kr på Kicks. Skrikigt rosa får mig alltid på bra humör!

Recension: Snowboard!

Fortsätter mina älskade recensioner av olika träningsformer. Denna gång blir det dock inte ett IKSUpass utan något som är väldigt säsongsanpassat. Som vanligt gör jag mitt bästa för att inte vara objektiv!

Här kommer den kompletta listan till varför snowboard är den bästa träningsformen någonsin
- Det krävs en hel del balans således tränar man en hel del småmuslker likt de som tränas på ett corepass. Hade faktiskt träningsvärk i sidan av magen, ovanför höfterna, efter första dagen.
- Låren blir uttåliga och förbereds inför sommarens joggningturer. Och vem vill inte ha ett par ursnygga ben att visa upp?
- Passen är väldigt långa, vanligtvis 2-3 timmar gånger två = extra mkt träning och extra mkt roligt!
- Det är så fantastiskt roligt att det knappts märks att det faktistk är träning man håller på med. Visst, ibland bränner mjölksyran men då är det bara att sätta sig, kolla på andra åkare och lära sig av deras teknik.
- Man märker väldigt tydligt då man kört slut på sig. När benen viker sig och man faller ihop mitt i backen är det dags att sluta innan några större blåmärken uppenbarar sig på rumpan. Väldigt sällan som man kan påstå att passen varit för slappa.
- Träningen sker utomhus och om solen tittar fram kan man få lite färg på kinderna och fylla på sitt D-vitaminlager. Perfekt i ett mörkt vintersverige.
- Rumpan får sig en riktig omgång, spec om den är så tung som min är, varje gång man spänner på sig brädan och sedan ställer sig upp. Ett hett tips för de med en "häng"rumpa.
- Sist, men inte minst så fulls ens hjärta av ett sådant välbehag som bäst liknas vid kärleken en mor känner till sitt nyfödda barn (kan jag tänka mig).

Bygdsiljum!

Igår togs ett snabbt beslut att följa med familjen till Bygdsiljum. Kanske inte var det mest genomtänkta med tanke på att jag har en hemtenta att skriva. Men vem har någonsin påstått att man alltid måste ta genomtänkta beslut? Med andra ord så är jag absolut inte alls klar som jag hade tänkt att vara vid det här laget. Inte fullt lika roligt att sitta i stugan själv medan de andra fikar och bastar. Men, vad ska man göra? Jag vill ju faktiskt åka bräda imorgon också istället för att plugga så då får man bita i det sura äpplet.

Jag har snart skrivit klart allt det jobbiga på tentan i vart fall. Tagit beslut. Något som jag tycker är svårt att göra när man ska använda sina akademiska kunskaper för att motivera sitt beslut. Det funkar liksom inte bara med att Turkiet bör inte bli medlem i EU för att det säger min magkänsla. Näe, här krävs det att jag kan förklara det utifrån vissa integrationsteorier där den ena är flummigare än den andra. Tack och lov finns kan jag använda räddaren i nöden, den historiska institutionalismen. Den funkar alltid. Bara att slänga in lite negative feedback och path dependency. Den löser liksom alla problem i den akademiska världen!

Idag sprider jag beroende!

När jag ska plugga, speciellt när hemtentor/essäer/referat/papers osv ska skrivas så är det extra svårt att få något gjort. Skriver oftast allt på datorn på direkten. Det brukar resultera i en hel del onödigt surfande, men speciellt onödigt dataspelande. Något som de flesta inte vet om mig, det är jag har spelat i princip ALLA spel på towerdefence.net Det är lite av min grej. Gå in och kolla, kanske har de lagt upp ett nytt spel eller varför inte ta en gamal going som bloons?

Seså, gå in där och fastna!

Igår städades julen bort här hemma. Alltid lite sorgligt och förbenat tråkigt. Dock orkade jag inte ta tag i gardinerna. De får lov att hänga kvar någon dag till. Stryka är till för att skjutas på helt enkelt!

Morgonspinning

Jag och Ragna har under några, jag vill skriva veckor, månaders tid tänkt gå på ett spinningpass tillsammans. Efter att båda varit förkylda, lata och skjutit på det en hel del tog vi oss i kragen igår. Klockan 0700 befann vi oss på IKSU för att trampa lite. Jag har aldrig varit ett stort fan av spinning. Har alltid sett det som något självmordsbenägna håller på med. Det är helt enkelt så jobbigt ibland att det känns som att hjärtat hotar med att sluta slå om man inte saktar ner. Nu var vi på ett morgonpass, som är betydligt mildare än alla andra pass, dessutom är det endast 40 minuter med ca 25 min effektiv cykling. Mycket Jessica vänligt (min kondition är ej på topp just nu).

Förutom att jag inte kunde höra vad instruktören sa och hela tiden kollade på klockan så var det faktiskt bra träning. Med risk för att äckla känsliga läsare så behöver jag inte berätta exakt hur mkt svett jag utsöndrade. Men det var en hel del! Jag var väldigt positiv till det hela fram till ungefär klockan tio. Då började tröttheten sakta, men väldigt säkert smyga sig på. Att gå upp klockan 0603 är inte riktigt min grej. Speciellt när jag inte riktigt vänt tillbaka på dygnet sedan julledigheten.

Jag tror jag ska testa ett kvällspass innan jag uttalar mig om spinning i helhet faktiskt. Bra träning men inte så jättekul.

Nu ska jag slänga ihop 4000 tecken utan blanksteg om varför Turkiet ska eller inte ska få bli medlem i EU. Känns nästan skrattretande lätt för att vara en hemtenta på Bnivå. Hade förväntat mig något svårare. Det svåraste med den här uppgiften är att jag skulle kunna skriva 8000 tecken utan problem. Det kommer bli en utmaning att hålla texten kort helt enkelt.


Snyggingarna mina!

Tänkte att jag skulle skriva ett jätteseriöst blogginlägg om något betydelse fullt. Kom fram till att jag borde skriva klart referatet istället. Därför får ni kolla på en bild från nyår istället. Jag är i vart fall på bra humör!



Nyårslöften!

Förra året var nyårslöfterna att lära mig gå ner i spagat eller split och sluta konsumera en massa onödigt, främst kläder. Det första har gått rent åt helvette, men det visste jag redan innan. Det andra är jag faktiskt nöjd med. Visst, lite smågrejer har det blivit. Men jag har verkligen tänkt efter när jag väl köpt saker. Typ, behöver jag det här eller vill jag bara ha det? Är det prisvärt? Etc. Känner mig nöjd. Har lärt mig hantera köpsuget. Visst det underlättar att vara student och dessutom ta lite mindre studielån så man verkligen inte kan, rent ekonomiskt, köpa saker. Nu bävar jag mig nästan inför att gå på stan, för det känns som att det kommer bli dyrt. Är som lite av varje jag skulle behöva. Lite nya kjolar och klänningar är väl det jag är mest sugen på, men borde köpa tråkiga saker som underkläder. Finns inge tråkigare att köpa egentligen, det är mest bara dyrt!.

Årets nyårslöften går i en liten annan anda. Har under hösten lyckats äta en hel del gosaker, oftare än jag brukat. Skulle kunna skylla det hela på att jag blivit sambo, men egentligen är det mest jag som är en liten gottegris. Därför är planen att endast äta gosaker en gång i veckan, på helgen helst. Planen var först att jag skulle få välja en sak, typ chips eller glass osv, men den idén har redan spruckit. Jag inför med andra ord lördagsgodis igen, för första gången på typ tio år.

Mitt andra nyårslöfte är att klara av att göra en chin. Ni vet, häva sig upp med hakan över en stång endast med hjälp av sin armstyrka. Får se om det kommer gå, men jag har faktiskt redan tjuvbörjat på det hela i somras lite grann.

Ett annat mål, snarare än löfte är att lära mig göra ordentliga tricepsarmhävningar. Det har länge varit en fysisk omöjlighet för mig att göra det, till och med på knä. Numera kan jag göra ca 2-3 stycken på knä utan att typ totaldö, så är en bit kvar innan de går att göra på tå, men snart såååå.

Sen har jag någon idé om att jag ska springa/jogga/gå från lägenheten till Sävar. Mest bara för att testa hur lång tid det tar. Sen får det nog faktiskt vara slut på mål och löften för det här året. Men visst, har alltid en önskan om att bli lite vigare, men jag tycks aldrig bli det.

Höjden av lathet!

Har just kommit på vad höjden av lathet är. Orkar inte gå ner för trappen och hämta datorn så istället surfar jag i mobilen. Tror faktiskt jag aldrig kännt mig latare. Kan tänka mig att gamla tanter tänker: dagens ungdom, om de skulle lyckas läsa den här bloggen. Jag är, som det står underförstått här i menoingen innan i sävar. Fick ett infall igär att jag ville spela lite dance central. Det är ett spel till xbox som man behöver en kinect till för att spela. Kinect är en lliten teknisk pryl med 3 olika sorters kameror som känner av ens kropp som kontroll. Som wii fasr mkt bättre och mer avancerat. I vart fall så har mamma ett jätteroligt dansspel till det. Hur kul som helst helt enkelt! Finns ca 30 låtar med tre olika svårhetsgrader på vardera att skaka loss till. Helt klart svettigt men ack så beroendeframkallande! Ska köpa ett sänt nån gång när jag blir rik! God fortsättnin på er goungar!

RSS 2.0