God Jul och Gott Nytt År!

Ikväll har jag haft härliga flickor på besök. Är så glad över att ha så fina, trevliga och roliga vänner. Bästa på hela kvällen var att bli dragen i armarna. Kanske låter konstigt men jag har fått en släng av tillfällig reumatism (läs träningsvärk) och har inte kunnat böja/veckla ut armarna som vanligt folk sen igår morse.
Andra höjdpunkter var missen make och make-up och loafers. Så tokigt det kan bli när man ska skynda sig!
Hursom, vill bara säga att jag har jullov och passar på att åka upp till Borga över nyårshelgen. Så Gott Nytt år på dig världen, vi ses nästa år istället.

Lördagskvällar när dem är som bäst

Ikväll är Fredrik på Nobell middag med sina vänner (inte riktiga, utan de ska låtsas, käka god mat och se på TV-sändningen). Det betyder att jag är helt, helt ensam. Ensam i dess mest positiva mening. Jag gillar nämnligen det. Sitta hemma, pilla navel, kanske se en film eller ta ett bad (ibland båda samtidigt). Visst, ibland är jag sjukt sällskapssjuk och skulle dö av uttråkning om jag var tvungen att vara hemma en lördag själv. Men dagar som denna känns det underbart!
Jag ska hänga upp pepparkakor i fönstret, göra julkort kaaanske diska/städa. Och slå in julklappar så klart.
Annars laddar jag inför att tömma kameran på kort inom den närmaste tiden (inte gjort det sen i somras..)
Ursäkta för tidernas mest innehållslösa blogginlägg. Tentan gick skit för övrigt.

65 sidor, bara 200 kvar..

Tentapluggningen är i full gång. Idag kom jag till UB nio och sitter fortfarande kvar. Har sammanfattat 65 sidor i en bok, har bara 140-200 sidor kvar, beroende på om jag orkar sista delen. Skulle gärna bli klar med det ikväll, men det tror jag inte.. Har redan sammanfattat resten av kurslitteraturen som tur är!

Vet inte riktigt vad ni har för pluggteknik, men jag brukar oftast försöka skriva anteckningar för hand undertiden jag läser. Försöker hålla dem så korta som möjligt. Ibland skriver jag bara ner begrepp. Det funkar rätt bra, så länge jag ser till att läsa lite varje dag, då det är rätt tidskrävande. Sedan vid själva tentapluggningen behöver jag bara läsa sammanfattningarna och kolla i boken då jag inte förstår förklaringarna.

Dock hann jag inte med att sammanfatta ena boken, då vi skrev ett arbete under tiden som jag läste de flesta kapitlerna i den. Så det känns lite surt nu, men tackolov så är resterande sidor redan gemomlästa.

Som sagt, tentaperioder får mig att bara tänka på plugg. Så,

KOM GÄRNA MED TIPS PÅ STUDIETEKNIK!

Åretsjulklapp: Tid

En bekant till mig har utsett tid till årets julklapp. Det är precis vad jag tänker ge! För tid, trots att den tydligen inte är linjär som vi tänker på den, är svårt att hushålla. Det går inte att spara ihop tid. Även om vissa har turen att kunna spara ihop flextid och komptid. Tid är en så fin gåva på flera olika sätt. Förutom att försöka minska stressen i någon annans liv och på så sätt öka välståndet så finns det en fin social aspekt i det hela. Att umgås, att vara i närheten av andra människor, det är något ovärdeligt - som det behövs tid till.

Jag har valt att ge min mamma tid i julklapp. Hon får det av mig, för det är det enda hon inte själv kan köpa eller få mer av. Genom att ge tid till mamma får jag också mer tid med henne. Dubbelvinst, med andra ord.

Förra året fick mamma ett fotbad av oss barn, med tillhörande filmojjäng. Något vi tyckte hon förtjänade och behövde med tanke på hennes problemfötter. Problemet är bara att hon bara använt den ett fåtal gånger, kanske bara en gång pågrundav TIDSBRIST. Visst är det ironiskt? Jag hoppas därför på att få ge henne tid, tid att lägga på sig själv och sina små tossingar.

Vad ska hon med presenter och klappar till, när tid är det enda hon behöver?

Tid ger jag henne genom att hjälpa henne med julstöket, på vilket sätt - det får hon bestämma själv.

RSS 2.0