Precis som väntat...

Precis som väntat så bloggar jag betydligt mindre nu när uppsatsen lämnats in. Det kanske inte är så konstigt egentligen. Jag sitter inte längre vid datorn alla vakna timmar, så det faller sig inte lika naturligt längre. Så, jag ville mest bara säga att jag lever, men är väldigt trött och tror att jag håller på att bli förkyld. Åtminstone säger min hals det. Jag sitter för tillfället nere i magasinet på UB, med en termos te och läser tidingen från 89. Jobbet har blivit en aning försummat under uppsatsens slutfas, därför försöker jag ta i kapp det nu, men som det ser ut nu så kommer jag inte bli klar i tid, men förhoppningsvis  minst 75 %, annars är jag rädd att bossen kommer bli arg på mig....

Nu när jag äntligen har lite fritid så är jag sugen på att göra en massa saker, så här är en lista!

- Äta mjukglass
- Grilla vid nydala
- Grilla i största allmänhet
- Spela frisbeegolf
- Spela tennis
- Spela kubb
- Spela brännboll
- Åka på minisemester
- Festivala
- Gå på TC
- Picknick, gärna sushipicknick
- Bada i havet
- Sola på nydala
- Läsa en skönlitterär bok
- Lära mig spanska
- Cykla runt och kolla på folk

Kan inte komma på något mer, kontentan är i vart fall att jag vill göra somriga och avslappnade saker gärna i gott sällskap! Nu ska jag fortsätta jobba en sväng innan jag ska träffa grabbarna grus! Förhoppningsvis har vi orkat ställa i ordning i lägenheten snart så jag kan bjuda på lite bilder.!





Den senaste tiden har varit galen!

Jag tror aldrig jag haft så många bollar i luften förut, som jag haft den senaste tiden. Nu är uppsatsen inlämnad och kårförhandlingarna färdiga! Nu återstår bara allt som jag skjutit påden senaste tiden. Typ vika tvätt, diska, städa och packa upp sen flytten. Och självklart måla vitrinskåp och jobba lite dessutom. Jag tror jag har det jag gör!

Jag har spring i benen!

Jag har knappt varit ut något de senaste dagarna. Senast var när jag gick till Coop, köpte en massa götta i fredags. Detta har resulterat i att en hel del spring i benen har samlats ihop inom mig. Jag har därför just stått och hoppat jämnfota som en galning i köket och sagt till Fredrik att jag vill slåss. Visst, jag vill inte slåss på riktigt. Bara knuffas lite och krama honom hårt. All energi sitter fast inom mig och jag är bara less less less. Jag försöker förgäves få mig att läsa igenom uppsatsen en sista gång, men motivationen är låg, låg och enbart låg. Är på sida 19 av 44 och har hållit på sedan 1. Om jag bara kunde vända allt spring i benen till att vara koncentration!

Äter kladdkaka!

Muahahahah, jag äter kladdkaka och det är gott! Med jordgubbar och grädde till. Alla vill vara mig, jag vet inte mycket att göra åt. Nu finns det, om ni klickar på Jessica mot Världen till vänster just under bilden info om mig och denna blogg. Det finns verkligen viktiga saker att göra istället för att göra klart C-uppsatsen!

Dagens bästa mål: Efterfrukostfika!

Upptäckt att min blogg mest innhåller en hel hög med massa text och inga bilder. Här kommer därför en bild på världens bästa måltid. Egen plockade (och rensade, fyfan) blåbär från frysen, socker ur praktisk finfin låda och ett uns vanilj - alltihopa i en skål. Ätes lättast med sked! Passar er som tycker om blåbär, socker och vanlij tillsammans men även ni som gillar att tandkrämsskummet blir lila!

Kanske slår på stor i helgen och fotar vitrinskåpet! (Cliffhangervarning!!)


Koffeinets många sidor

Imorse slog jag på stort, förutom en välbehövd dusch (människa luktar inte gott, så är det bara) ordnade jag potatis till lunchlådan, pratade med kvartersvärden om kylspåpet som mystiskt öppnar sig själv och beställde nya tapeter till vardagsrummet så hann jag även med att koka kaffe. Jag har blivit så bra på att koka kaffe den senaste tiden att jag promt gör det på en höft. Jag tror mig veta hur mycket tre koppar är, hur mycket kaffepulver som behövs. Som sagt, jag tror mig veta. Tjii fick jag imorse, när jag trodde att kaffet aaaldrig skulle fylla min termos på 0,75 liter. Självklart rymdes det inte så jag fick tjuvlåna Fredriks enliterstermos istället. Det var med nöd och näppe som jag sedan rymde kaffet jag kokat. Detta innebär, för er som inte märkt att det här inlägget är postat lååångt efter min vanliga godnatt-tid vid halvelva-elvasnåret. Så nu sitter jag här och funderar hur jag ska lyckas gå och lägga mig, gosa in mig i Fredrik utan att han vaknar. Det är en konst som en människa med så pass dålig kroppskontroll som jag inte till fullobemästrar. Jag funderar istället på om det är bättre att jag kommer indansandes med en tamburin, så får han åtminstone se något roligt, istället för en pigg och klängig sambo.

Jag har i vart fall varit rätt duktig med dagen studier. Visst, några timmar av onödigt kollandes på hundvalpar. Men jag kan inte hjälpa det. Det är som en drooog. Har jag sagt att jag vill ha en hund? En Cavalier King Charles Spaniel! De bör, enligt vad jag lyckats läsa mig till passa en person som är oerfaren som jag. Men mina hundplaner ska jag nog änga ett eller kanske tio blogginlägg till framöver. Men nu ska jag nog försöka mig på att sova. Blev av någon konstig anledning trött av att svamla här idag. Och om jag inte kan somna så ska jag passa på att tjuvkika på världens bästa pojkvän, sambo och Fredrik när han sovar. Ibland gör han även roliga saker. Som att smaska som om det vore den sista mjukglassen i hela världen.

Det där med turbulens.

Detta må vara taget helt och hållet ur sitt sammanhang, men det skiter jag i. På Facebook framkommer ofta åsiker från kompisar som tillhör högerfalangen, alliansen, moderaterna eller vad man nu ska kalla dem. De är sällan sena på att klaga på sossarna, vilket både är oundvikligt och självfallet. Dessa kommentarer handlar mer sällan om att sossarna vill föra en dålig politik utan handlar oftare om att de klagar på att sossarna inte är tillräckligt enade. För visst är det viktigaste som finns att ett parti är enat, aldrig ändrar sin åsikt? Verkligen inte enligt min åsikt. Pariter, som bygger på sina medlemmars åsikter bör innehålla inre strider, motsägelser och allmänt tjaffs. Det är så det ska vara. Det är så det är när medlemmar uttrycker sina åsikter. De är sällan perfekta, så som åsikter blir när man inte direkt kopierar dem från högsta hönset i partiet. Att ett parti inte framför en endad front är för mig ett tecken på demokratin fungerar inom organisationen, att medlemmarnas åsikter kommer fram och frodas. Framförallt att det finns en öppenhet om att dessa stridigheter finns, istället för att tystas ner för att pariet är rädd för vad som i så fall skulle skrivas i tidningen. Att sätta demokratin före är trots allt det viktigaste - annars finns det risk av vi missar de bästa lösningarna på hela världens problem. Öppenhet, ärlighet och demokrati bör istället vara de nya slagorden istället för de gamla Frihet, Jämlikhet och Broderskap från Franskarevolutionen.

Läskigheterna fortsätter....

Är inte ensam om mitt namn http://www.facebook.com/profile.php?id=18807724 och gilla statsvetenskap heller. Spännande att hon bor i Dallas, Texas dessutom! Vilka fler Jessica Wikström där ute finns det med samma intressen som jag?!

1000 ord per dag, nu kör vi!

Idag tillåter jag bara uppsatsångesten pryda rubriken, för jag vill skriva något som ligger mig mer varmt om hjärtat - vår kära miljö och det där med att bryta mönster. Ibland är jag en sån där jobbig miljömupp, jag vill inte bara bryta mina mönster utan även andras. Till exempel skäller jag lite kärleksfullt på Fredrik när han inte köper ekologiska bananer (visst, de har fraktast så långt att man egentligen inte borde köpa dem alls - men det är ett senare problem). Det händer att jag ber mina studiekamrater att ta en riktig mugg istället för en pappersmugg. De ska ju trots allt sitta rätt nära diskinlämningen ändå..  När folk ska köpa vin för första gången så är mitt tips alltid att bara välja mellan de ekologiska alternativen - för då har man inte lika mycket att välja mellan. Sånna där småsaker, ni vet.

Vad gör det egentligen för skillnad? Blir folk arga på mig? Inte vet jag, ibland verkar det så - jag vill bara säga en sak och det är att miljö och natur går alltid före för mig, åtminstone i teorin (praktiken är mycket mer kompicerad än så). När jag säger att jag bryr mig om miljön och därför försöker handla min mat därefter betyder det inte att jag ser ner på andra som inte gör det. Det betyder bara att jag försöker påverka dig att göra något för den här jorden vi lever på. Det finns så många krafter i vårt samhälle som försöker att påverka oss alla till att bryta ner jorden. Därför tycker jag det är motiverat att jag ibland försöker påverka människor runt omkring mig - jag har trots allt flera stormakter, gigantiska koncerner och oljebolag emot mig.

Därför uppmanar jag alla att åtminstone en gång ni handlar välja den svenska köttfärsen över den irländska, de lokalproducerade äggen över de skånska (om ni nu inte bor i Skåne) och framförallt slicka upp all kladdkakesmet ur bunken för slänga mat är som ni kanske vet en väldigt stor miljöbov!

Det där med att kika ut ur fönstret

Jag har suttit och (försökt) skriva på uppsatsen vid köksborden en hel del idag. Faktiskt inte ens varit ut i det som åtminstone ett tag såg ut att vara fint väder. Alla våra fönster vätter mot ÅC, men det vid köksbordet är precis vid ett övergångsställe, så det paserar en hel del folk här utanför. Pensionär, som jag tillfälligt ibland är, kikar jag självklart på dessa människor. Vissa är stressade, andra glada. En del pratar med kompisar, endel pratar med osynliga kompisar. Det händer en hel del med andra ord. Inget spektakulärt. I och med avsaknaden av spektakulära händelser sätter min fantasi igång. Tänk så spännande om jag bevittnar ett brott? (har nog läst för många deckare). Spänningsgraden i mitt liv är med andra ord typ nere på noll... Så, vad ska man göra? Jo stirra på folk som bär på tok för tunga ICA/Coop/systembolagetkassar. Och skriva blogginlägg i massor såklart! Rätt ironiskt att jag skriver oftare när det egentligen inte händer något spännande än när det faktiskt gör det.

En lyckad klädbytardag-dag!

Klädbytandet gick som smort igår. Det var lite pirrigt innan men mest roligt! Så mycket folk och så mycket positiv feedback! Hur kul som helst! Blir helt klart en till nästa termin och då ska vi banne mig vara i Lindellhallen! Extra trevligt var det att älsklingsEmma ringde och intervjuade mig från VK. Hon är ju faktiskt en sån där proffsig journalist som skriver allt vettigt jag säger istället för allt det flummiga. Här-> HÄR <- här kan ni läsa artikeln. Föreläsningen vi hade var även trevlig, även om det inte kom så mycket folk.. Men visst, kanske inte gjort den bästa marknadsföringen för den.

Nu kommer jag oavkortat använda de resterande 10 dygnen till Cuppsatsen. Den ska bli klar, den ska bli bra och framförallt - jag ska klara mig igenom det utan magsår!



Kaos, stress och sol!

Ibland är jag glad att jag skriver C-uppsatsen på våren, ibland negativ. Fördelarna är helt klart att det är lätt att cykla till UB, det är ljust ute så jagnästan glömmer bort att man pluggat i 10 timmar. Nackdelarna däremot, att inte kunna ligga ute och läsa en bok i solen suger musten ur en. Allt jag vill nu är att läsa en pocket liggandes på min picknickfilt i gräset. Inte sitta inne i UB och förarga mig över att det finns så mycket kvar att göra på uppsatsen. Less, less, less är vad jag är!

Imorgon är klädbytardagen! Ska bli riktigt roligt att se hur många som kommer. Så länge arrangemanget går bra blir det nog en klädbytardag per termin. Som sagt, Universitetet ska få en ny färg och den färgen är grön, grön, grön!


Obehagligt!

Tog mig äntligen i kragen och letade upp VF-artikeln om klädbytardagen. Informationen var lite hejsanhoppsan, men sånt som händer när man blir intervjudad av journalister antar jag. För att hitta igen den sökte jag på "Jessica Wikström" på mediearkivet. Och, där kom det upp några diverse artiklar. Men det obehagliga är att en var ett resultat från en luftgevärsskyttetävling i Orsa tidning. Läääskigt! Som ni säkert redan vet var jag en aktiv luftgevärsskytt från mellanstadiet till någon gång under gymnasiet. Och nu finns det ännu en aktiv Jessica Wikström. Visst, jag har inte det vanligaste namnet men samtidigt är luftgevär inte den vanligaste sporten. Så creeepy! Obehagligt! För er som undrar var jag självfallet bättre än henne ! Är fortfarande den bästa skytten med namnet Jessica Wikström.! Dock vettetusan hur bra jag är idag...

Naiv eller inte politikermaterial?

Det slog mig idag på lunchen då jag stötte på några glada gröna att jag nog är lite naiv eller bara tror gott om folk. Vi pratade om att folk varit väldigt glada åt att vi fått tre mandat osv, i princip alla kom fram till oss och sa grattis. Alla var allmänt trevliga osv på valvakan. Det tog jag som positivt, att partier trots att vi "tagit" mandat från dem grattade oss. Men idag på lunchen pratade mina kära grönisar om att många varit lite vääl glada åt oss. Som att de var falska. Jag tänker personligen inte på det sättet. Visst, de får självklart vara missnöjda med sitt valreslutat, men det tar inte bort deras möjlighet att vara glada åt Gröna studenters succé!

Jag är nog inte politikermaterial om jag inte kan se igenom falska fasader. Eller så är det till min fördel, att jag verkligen tror på människan som en god varelse. Att jag inte tror att folk spelar ett spel inför oss utan istället.

Två veckor kvar till inlämningen, PAAANIK!

Som sagt, jag är numera kändis här i stan!

Tänka sig att jag får vara med i tidningen mest hela tiden numera. Lite spännande, fast mest så känner jag mig töntig. Gröna Studenter och jag vi är som lite mediekåta tydligen. I vart fall så ringde VF med frågor om Klädbytardagen vi ska ha på Campus nästa fredag. Förhoppningsvis står bara bra saker i tidning och kanske lockar det lite folk dessutom!

Men visst, man blir alltid tagen lite sådär på sängkanten när de ringer. Inte speciellt många, smarta meningar utan snarare bara en massa flum. Snart kanske även jag är mediatränad? Haha! Hur som, lite gratis reklam är ju aldrig helt fel. Roligt vore det ju om även VK skev något om det (hint,hint Emma). Den har ju betydligt fler läsare! Och finns dessutom gratis på Campus.

Idag är det C-upsats för hela slanten, klockan 16 är sista inlämningen inför den riktiga inlämningen. En sista chans att få stöd från sin handledare. Jag önskar att jag hade skrivit klar till nu. Men, har i vart fall kommit två tredjedelar textmässigt i vart fall. 20 sidor text, vara 10 kvar att skriva! Men det ska nog gå. Tror inte det är halshuggning om jag missar det och bara har 29, eller vad vet jag?


Ville skriva ngt intressant...

Men har bara C-uppsats på hjärnan. Blandat med lite nervositet inför kårvalet. Imorgon är sista dagen att rösta. På fredag är det valvaka med tillhörande Tacos för alla partier tillsammans. Nervöst, nervöst, nervöst. Än så länge har det flirtats hejvilt med oss, men frågan är vad Gröna Studenter egentligen vill? I min mage simmar det med andra ord runt både stress och fjärilar.

Idag har jag lärt mig nya saker!

Sak nummer 1: Att maila och lägga upp bilder på Facebook från mobilen! Inte helt fel, kanske borde lära mig att skicka bilderna hit också?

Sak nummer 2: Att min huvudvärk som började igår när datafilen började krångla plus att jag körde fast i uppsatsen lättat nu när det faktiskt går bra. Kan det vara så att jag spänner mig när det går dåligt?

Sak nummer 3: Att dricka varmt kaffe gör ont. Inte första gången jag lärt mig detta och säkerligen inte den sista.

Gröna studenter har klädbytardag 13:e maj. Kom ihåg det kära läsare!

Jag ska måla hela världen lilla mamma...

Vaknade kvart i tio idag och kände mig direkt som en pensionär för min första tanke var - hujeda mig vad sent, halva dagen har ju gått! Känns som det var år och dar sen jag klev upp efter nio. Visst, oftast kliver jag upp, startar datorn och ngn härligt serie och klär mig inte för än vid tolv eller om ens alls, men vaken är jag då i vart fall!

Idag har jag förutom lite C-uppsatsande börjat måla mitt finfina vitrinskåp. Jag har varit så duktig så, försöker vara superdupernoggrann men det blir ju som det blir ändå. Jag har inte riktigt rutinen att måla känner jag, men jag börjar få in lite taktik i vart fall. Har målat första lagret på alla hyllplan, underredet, lådan och dörrarna (förutom på baksidan på vissa saker för det tar ju 8 timmar för färgen att torka helt och hållet). Det kommer bli hur snyggt som helst! Jag känner verkligen hur mycket jag kommer älska det! Känner mig i vart fall sådär Underbaraclara-duktig! Ett stort plus är att det går att få bort färgen om det råkar komma på golvet, åtminstone om man är snabb (inte testat att låta det ligga kvar ännu - återkommer om det när jag målat halva hallgolvet också).

Hoppas att Fredrik har möjlighet att köpa mer maskeringstejp imorgon så jag kan måla själva skåpdelen imorgon också. Sen är det bara två lager täckfärg (som dumt nog tar 14 timmar att torka) och en veckas väntetid (tydligen ska färg härda också) innan jag äntligen kan få fylla det med alla våra glas och skålar!

Imorgon får vi nyckeln till "nya" lägenheten, nästa helg flyttar vi mest troligt. Jag är taggad, men ändå nervös.

RSS 2.0