Shopping i Nice är inte lika lätt som det låter!

Dagarna rullar på, nu varit här i många dagar (hade tänkt att räkna men det kändes överkurs) Allt går bra, inget att klaga på, förutom en eventuell kackerlacka i köket i eftermiddags. Var nog mest troligt bara något slags kryp som kommit in genom balkongdörren, men döden dö fick den!
Igår var jag på stan med Malin. Hade egentligen tänkt att köpa linnen/t-shirtar (har exakt 8 att använda) men så blev det självklart inte. Hade även en tanke på att köpa ett par skor, typ ankelhöjd nu till hösten. Men det fanns självklart inga, utan bara en hel drös med tantskor! Vi ställde oss mången gång frågan, vart köper Nicebor sina kläder egentligen? Sedan kollar vi oss runt och konstaterar att de har fruktansvärt dålig klädsmak. Polotröjor verkar vara det enda de gillar för tillfället. I alla färger, nyanser och material. Till förbannelse! Så nej, jag får fortsätta tvätta, tvätta och tävtta.
Istället så införskaffades kanske tidernas snyggate jacka! Liksom, tänk er den där långa kofta jag har från Monki, som är sån där färg som vissa kallar rosa, andra lila men egentligen heter fuchia? En sån jacka har det blivit ! Kanske lite dyr, men den var väldigt stilren trots färgen. Sen är jag heller inte sen med att använda starka färger, så den kommer jag nog bo i! Dock inte spec fodrad, men om man ska vara fin får man lida pin!? (Läs frysa).
Malin har dessutom dåligt inflytande på mig. Hennes svaghet är nämligen smycken i alla dess former och färger. Det har lett till att jag även fastnat vid en och en annan vägg fylld med smycken. Har därför blivit tre örhängen och ett armband under vistelsen hittils. Med tanke på att det är smyckesinköp för ett helt decenium för mig känns det som att det är dags att ta av sig spenderarbyxorna omgående!

Här kommer lite blandade bilder för den som saknade det:

Jag, Malin och Elisabet åkte trammisen till slutstationen för att se en annan del av Nice. Vi hittade lite utsikt:

Men det var mestadels hundbajs över allt, fast det är det där jag bor med förståss.
Sedan åkte vi trammis tillbaka och hamnade på den här mysiga och döda gatan:

Dock var det en återvändsgränd, så vi fick krånga oss tillbaka för att sedan gå upp för milljoner trappsteg för att ta lite utsiktsbilder:


Salsa!

Alla mina dagar här i Nice är rätt lika, kliver upp vid sju, duschar, äter frukost går till skolan, kommer hem gör lunch och går sedan ner på stranden eller något annat roligt. I helgen har jag testat på utelivet här i Nice. I fredags mötte jag upp Elisabet för att dela på en äcklig flaska bubbel som endast kostade 1.09 euro (ca 11 kr). Den slank ner, sen försvann bubblorna så vi hälde ut det! Sånt man kan göra när man köper sjukt billigt vin! Sen bar det av till King's bar för ännu mer vin och sedan Pompeji. Kvällen var riktigt trevlig då jag lärde mig en hel del fula ord på franska som jag ska använda nästa gång jag blir arg.

Igår däremot då blev det först lite meninglös shopping, köpte en ny väska då den jag tagit med mig gått sönder. Modet i Frankrike är inte vad jag hoppats på. Sedan efter en behövlig powernap bar det av till Le Salsas, som på tisdagar och lördagar är en salsabar! Det var helt fantastiskt roligt med salsa, trots mina VÄLDIGT svenska höfter! Det var även väldigt billigt i baren, 3 euro för ett glas vin eller 3.5 för en Sex och the beach, även en stor öl för 3 euro för er som tycker om det. Planen är därför att varje tisdag och lördag gå dit så kanske vi kan lite mer än grundstegen iaf. Där imellan blir det stenhård träning med hjälp utav Youtube!

Bjuder på lite bilder som spanjoren tog. Finns även video som jag håller för mig själv!



Så här ser vi ut i pausen, efter åt dansar jag med världens kortaste 50åriga gubbe, men det var trevligt, nu sitter rumba steget perfekt!



Så här ser det ut då jag och Malin disskuterar vem som har stelast höfter. I bakgrunden ser man Natalie och Gustav i extrem koncentration!

Full rulle utan drulle med avancerad konversationsteknik!

När jag vaknade imorse trodde jag att det skulle bli en seg dag. Började som vanligt med att äta det äckliga brödet jag köpt framför TVn. Hittade ett program som handlade om skvaller där de bitvis pratade tillräckligt sakta så att jag kunde hitta några få ord! Det var bra! Sedan slöade jag bara i lägenheten, försökte städa, misslyckades som vanligt. Upptäcker sedan att jag har typ 45 min på mig att äta, duscha och ta mig till skolan. Stressar, går i skolan, stressar hem, fixar till mig, stresar tillbaka till skolan för att möta upp några från skolan som vill testa på Niceiansk mat (ingen aning, men tänk Svensk, fast Nice, nicesik?). Vi promenerar till ett ställe, beställer mat, upptäcker att man ska äta den med händerna. Testade iaf på lite olika grönsaks pajer och en friterad fisk. Vinet smakade rumpa. Sedan går jag vidare med två kvinnor (ca 35 år) och äter glass, börjar andas ut och så börjar det regna. Leker lite wet t-shirttävling (vitt linne var kanske inte det smartaste valet), får låna ett paraply av supersnälla Megan. Lyckas ta den närmaste vägen hem (Ett jessica - ca hundratrettiofyra Nice)!! Där möts jag av människor för första gången på riktigt länge (oftast sover de eller är borta när jag är i lägenheten). I köket står Alfonso med flickvännen Sandra och fixar med bröd, ost och hemmagjord Coritzo (sån där stark korv ni vet) vid matbordet sitter Sho med sin studiekamrat, AKA Charmtrollet, Taikia (tror jag) Suzoki!

Ah, vet att jag borde leverera lite intressantare blogginlägg än vad jag gör på dagarna nu när jag är upp i 7 läsare per dag, men näe, det här är inte mer än en tråkig "Det här gör jag i Nice"-blogg.

Hursom, det jag skulle berätta är att min väska, ni vet den där rektangulära lilla ljusbruna (inte den jag haft till jobbet varje dag senaste året utan en annan) har gått sönder.... Imorgon ska jag hitta nål och sytråd och laga den!

Sen, just ja! För att prata med Sho, som är Japan och inget annat vad jag än råkat säga, så säger han ngt på franska till Sandra, som översätter till Spanska och säger det till Alfonso som sedan översätter till Engelska. Sedan översätter mitt huvud det hela till Svenska. Det tar ett tag innan man får fram vad man vill säga i den här lägenheten! Men jag har det bra, det jag ville komma fram till!


RSS 2.0