Sen när håller jag med ngn från Kd?

Ser på fyrans morgonprogram, där en från Kristdemokraternas ungdomsförbund och Centerns ungdomsförbund debatterar om cannabis. Personligen tycker jag det ska hållas olagligt, både att sälja, distrubera, köpa, langa och vara påverkad av (och vad mer man nu kan tänkas göra med cannabis). Det är en drog punkt slut. Klart staten ska sända en tydlig signal om att det är farligt. Det är dessutom en väldigt smutsig industri. Förstår inte ens varför det måste debatteras. Nu ska jag på jobbet och fundera på om jag eventuellt är kristdemokrat!

Problemlösaren Jessica!

Så, med tanke på mitt inlägg från igår har jag löst problemet. Vad motiverar städning bättre än en deadline? Ingenting skulle jag säga. Nu måste vi bli klara till 1800 i kväll, för då kommer min familj över. Det blir både mor, far och brorX2. Ska bli trevligt att få bjuda hem dem. Vi äter så ofta hos mina föräldrar att det inte är mer än rätt att bjuda igen. Det ska bli hemmalagad pizza för hela slanten. Då jag oftast gör efterrätt hemma hos dem hoppas jag att det är samma bud som när jag och Fredrik bjuder på middag. Allt annat vore fel!

Nu ska jag bara få lite eld i baken. Har fastnat påtok för mkt vid Discovery idag. Inte en kanal jag brukar titta jättemycket på, men idag var det om rymden. Rymden är något som jag sällan tänker på, men går inte säga annat än att den är fantastiskt intressant och mysterisk! Jag är så långt ifrån en naturvetare man kan komma. Tycker det är äckligt med biologi, speciellt när det handlar om hur hur människokroppen fungerar. Det är abstrakt! Men rymden däremot, det är så abstrakt och konstigt alltihopa så det blir intressant. Mest känns det som overkligt, lite som på film.

Över till något helt annat nu. Jag ska få en jättefin kaffeservis som har tillhört Uno och Alexa, morfars far och hans fru. Det är sånna där pyttesmå koppar med kringliga öron och jättefint mönster! Känns inte mer än rätt att jag måste bjuda på kafferep snart. Jag anser faktiskt att finporslin ska användas oftare än vid jätte speciella tillfällen. Nu ska jag ta tag i all disk sen blir det en sväng på IKSU. Det där med att träna varannandag har gått lite dåligt under midsommar.. IKSU har varit stängt så jag skyller på det.

Dilemma eller ej?

Vi flyttade in i början av maj, 7:e eller så. Självklart har vi inte kommit iordning än. Jag har haft fullt upp med min uppsats och Fredrik har jobbat cirka 150 procent. Många flyttkartongar har därför stått orörda lite varstans i lägenheten. Det har gjort det otroligt stökigt. Det hjälper inte direkt att vi dessutom är rätt stökiga personer. Vi har förmågan att vända andra kinden till vårt stök, eller något sånt. Jag är van med det stökiga, familjen Wikström-Granberg har inte direkt varit perfektionister, utan snarare tagit det allt eftersom. Där jag kanske varit den stökigare av oss. Någon som ockå verkar vara ett drag hos familjen Skoglund.

Visst, jag ser skiten, men jag har vanan att hoppa över det, gå runt eller bara strunta i det helt och hållet och gå på det. Men, när man bott i snart två månader i skiten - då börjar man faktiskt bli less. Att behöva gå ingenom köket istället för hallen för att komma till toaletten är bara jobbigt i längden. För att inte tala om att konstant slå smalbenen i alla hörn på flyttkartongerna. Ni som sett mina smalben vet att det är runt fem på varje ben. Det har därför krävts lite antistökstädtid. I veckan har vi jobbat på rätt bra och ännu bättre idag. Vi är i halvordning överallt. Det är forfarande några småsaker som ska kastas eller bäras ner i förrådet. Det börjar ta sig. Men, det är stökigt, det är oordning och det är dammigt. Det finns fortfarande en hel del saker att göra.

Samtidigt känner jag mig jätterastlös. Jag vill göra något. Vad spelar egentligen ingen roll. Så länge jag inte är hemma. Jag tror det är den eviga ångesten av att faktiskt göra klart något som slår in. Att INTE ha det stökigt. Att ha det sådär perfekt att jag är rädd för att stöka ner. Att det är så perfekt att det känns nödvänidgt att ta kort på det. Nästan lika perfekt som Underbaraclara har det hemma hos sig (fast med min stil). Av någon anledning är det ångestladdat att ha det städat hemma för mig, för vad tusan ska jag i så fall göra om jag får städhumör eller känner för att göra något duktigt, om det redan är städat? Funkar ju liksom inte. Därför måste jag lata mig lite nu, så jag har lite stök kvar att stöka bort om jag får för mig att vilja vara duktig imorgon. Eller så borde jag städa, sluta gnälla och sedan bara njuta! Vilket dilemma, eller?

En fredagstorsdag!

Har varit på tårtkalas på finposlin hos fröken Norberg ikväll. Hon fyllde 16 (igen, hur många gånger hon gjort det vet vi dock inte). Fredrik har varit en liten ljud, bild och ljustekniker under tiden och styrt upp så att ljudsystemet är ihopkopplat med blurayspelaren och TVn. Tydligen behöver vi skaffa någon slapp och liten grå låda för att det ska bli perfekt, men jag, som inte är en finkännare, märker mest ingenting! Så nu ska det ätas gosaker! Fredrik har laddat med doktorpepper och godis. Själv har jag vindruvor, chips och nybakt bröd (franskt hasselnötsbröd mumsmums). Visst, Fredrik får också äta av mitt och jag av hans. Fast han köper inte de godaste godisarna (Pez) så han får ha det ifred. Hur som, det är en fredagstorsdag med gosaker och film nu! Tjiiho!

Hippetihopp!

Förutom att jag irriterar mig på Niveas black and white-reklam för tillfället, så är livet bra. Den är hemsk. Finns en för både män och kvinnor. Visst, vi kanske vill lukta olika (eller?) men varsin reklam, behöver vi verkligen det? Därför tycker jag vi bojkottar dem helt och hållet! Eller ja, min deodorant räcker nog några veckor till, så inte direkt en uppoppring, men alla andra - gör det bara! Köp coops egna eller så, de har väl inte genus med i sina reklamer? Inte vad jag kan komma på i vart fall.

I övermorgon är det midsommar, en av de bästa högtiderna på hela året! (andra favoriter är födelsedagen, fettisdagen, våffeldagen, julafton och nyårsafton) Jag är självfallet taggad på grillat! Kan även meddela att jag köpt typ fem kilo färskpotatis! Endast 1,90 kr/kilot på coop! tjiiho, älska Coop och hata Nivea. Så, jag hade ingenting att säga egentligen idag men ingenting att göra under reklamen. Nu börjar spindelmannen igen!

Träna!

Efter mkt stillasittandes och dåliga bortförklaringar har jag bestämt mig för att börja träna igen. En timmes gym varannan dag är planen. Kanske något pass ibland, men viktigast är att jag svettas i en timme tänker jag. Jag har egentligen inget mål, mer än att få bättre kondis och bli lite starkare! Än så länge har jag kommit iväg två gånger och jag gillare! Kör inte jättehårt, lite lagom! Sen avslutar jag med lite hetsrodd. Så, får se hur länge det håller, men just nu är jag glad och peppad på livet! Sådär som man blir när man tränar regelbundet :)

Gillar min kalender!

För den är mest fylld med roliga saker så som häng med härliga vänner och bitvis min älskade sambo. När den inte är fylld med roligheter, fyller jag dagarna med roller coaster tycoon 3, eller RTC3 som de nördiga säger! Idag har jag enbart spelat i 4 timmar. Jag har lite ont i rumpan faktiskt, så ska nog ta en liten paus från datorn nu och diska lite. Borde också städa och packa upp, men jag känner inte för en massa borde, ännu värre med måste. Hör jag måste så stänger hjärnan av! Jag har tagit sommarlov heltenkelt, enda in i disiplinen! Eller visst, jag har den fyra timmar per dag då jag jobbar. Men det är tillräcklgit det! Imorgon blir det häng med anna och emma, fredag lotta (?) och lördag fiiinhäng hos Ivis. Söndagen ska jag spendera med att hjälpa föräldrarna att flytta, inte direkt roligt, men de har hjälpt mig så många gånger förut att det inte är mer än rätt att jag hjälper dem! Men bäst är det nog att spela RTC, flera timmar i sträck!

Sommarlov är det bästa, inte sant?!

Härliga, varma, cirkus Umeå

Shit, sommarn kom som på beställning iår! Jag har till och med blivit lite mindre vit! Sedär ja, sånt som händer när man jobbar halvtid. Halvtid är härliga saker, åtminstone soliga dagar! (inte lite trevligt för ekonomin, men pengar är inget problem, som de rika brukar säga, det är bara äta mer havregrynsgröt så löser sig allt). Igår hängde jag med bästaste Johanna, Sara, Lovisa, Linn och Ivis på Nydala, sedan blev det hem duscha (meningslöst, blev svettig på direkten igen), klaga lite på möbelhandlaren som aldrig styr upp det vi reklamerat, äter god mat på taromina på Haga, sedan var det dags för kvällens höjdpunkt: CIRKUS!

Cirkus är roligt, det tycker jag! En kulturform som helt klart är underskattad. Men, visst, jag måste kolla bort lite när djuren kommer upp. Hästar som kan springa i cirklar är inte intressant, inte heller när kameler, zebror och lamor gör det är jag imponerad. Sedan att de lyckats få några vilda vattenbuffelliknande djur att stå still på en pall, det är helt enkelt värdelöst. Låt djuren vara i fred! Visst, var en man som hade en hel hög med hundar som kunde hoppa typ 2 meter högt. Det var häftigt, fast å andra sidan så syns det ju att hundarna har hur roligt som helst, inte så stor skillnad från agility så, svårt att vara lika mkt emot det. Annars hade de en grupp med akrobater som var jättehäftiga, ett annat par som blandade clowneri och akrobati(?) och gjorde en massa snyggt! Två clowner fanns det också. Mest spännande var tre galningar som körde motorcykel i en glob, det var helt sjukt!

För att sammanfatta, älskar cirkus, så länge de låter djuren vara vanliga djur och inte cirkusdjur.

Laddar inför första dagen på sommarjobbet!

Drömde hur mkt som helst i natt, så när alarmet tjöt imorse var jag bara tvuuungen att snooza en gång, för att veta hur det skulle gå med strykbrädan liksom! (helt omotiverad dröm om en stulen strykbräda). Jag är dödstrött. Vill sova. Känns som jag blivit överkörd av en ultrabuss tre gånger i rad. Jag skulle behöva energi! Om en timme ska jag lära mig att koda. Läste instruktionerna igår. Jag blev enbart förvirrad! Huhu, hur ska det här gå? Jag hoppas i vart fall på att Johan inte ska bli sur för att jag inte hunnit klart med insamlingen av artiklar. Det ska jag göra i eftermiddag...

Klockan är åtta och det är arton grader ute, det är galet! Igår brände jag mina axlar. Nu blir det solskyddsfaktor. En sak som irriterar mig på är folk som bränner sig som sedan inte skyddar sig. Oansvarigt osvosv! Men egentligen mest bara smärtsamt! Har även tagit tag i mitt gosaksförbud igen. Börjar känna mig lite väl gottig, så nu blir det en ny era. En era där jag äter blåbär med blåbär utan sockret och gymmar innan jobbet! Här ska pösmagen försvinna. Just nu ser jag mest gravid ut, magen som vällerfram. Lite kondis på det, så kanske jag känner mig som mig själv igen? Kanske morgonprommenader? Ah, här ska det testat träningsformer!

Vitrinskåpet!

Idag införskaffades den tredje tejprullen till vitrinskåpet. Därefter satte jag snabbt igång med kladdandet! Här kommer bilderna!

Vitrinskåpet innan. Observera den fina tejpningen gjord av Fredrik (jag var fruktansvärt hopplös på att tejpa)



Efter cirka två timmars pillande, kladdande och slutligen hetsmålande tog grundfärgen slut precis när jag var klar! Just nu ser det ut såhär. Vad som inte syns är att det lite halvkasst bitvis, lite färgdroppar som runnit och hunnit torka innan jag sett dem. Men, det är tack olov första lagret, grunden, så det finns fortfarande förhoppning om ett perfekt resultat.



Såhär ser dörrarna ut. De är målade ett lager med täckfärgen, så de ser betydligt bättre ut. Ett lager till så syns förhoppningsvis inte kvistarna igenom.



Imorgon ska jag måla nästa lager, sedan blir det en sväng till Sävar! Ska se om föräldrarna behöverhjälp med något. De får tillgång till det nya huset om 12 dagar. Ska bli spännnade!

Musten försvann, men lyckan kom tillbaka!

Igår vet jag inte riktigt vad som hände med mig, men jag blev sådär ofantligt trött. Bara tänka var en stor pers. Kändes som det var en urladdning från allt som hänt senaste månaderna. Ställde in grillningen på kvällen och stannade hemma istället. Gjorde bara underbara Jessicasaker. Tog ett bad i 1½ timme, åt blåbär i massor, såg på Desperate Housewives och spelade lite Roller Coaster Tycoon. Det var precis vad jag behövde. Jag har även sovit i cirka tio timmar inatt. Det har gjort susen för mitt välbefinnande! När saker som jag älskar (typ grilla) börjar kännas jobbigt hinner jag ställa mig en hel del frågor om vad jag prioriterar i livet. Det enda vettiga jag kan komma fram till att prioritera är mig själv. Med detta menar jag inte att jag ger mig själv rätt att bete mig hur jag vill. En stor del av den jag är, är faktiskt att vara en bra sambo, en bra kompis, en bra dotter osv. Men när det inte funkar, då är det lika bra att fokusera på sig själv. För om jag inte har någon energi, då orkar jag inte med att vara den person som jag själv anser mig vara. Därför sätter jag mig själv i första hand och resten av världen i andra hand.

Jag är glad att jag tog mig en kväll för eftertänksamhet igår. För nu känns allt rolitgt igen. Jag ska måla, få ordning i lägenheten, ordna lite MPgrejor och krama sönder min älskade Fredrik!

Sommarlov!

Äntligen är sommaren här på riktigt! Idag gick opponeringen av stapeln. Linus, som opponerade på min tyckte i största allmänhet att den var bra. Tjiho! Tråkigt är att det är Johan + en okänd som ska betygsätta mig... Jag har kämpat riktigt hårt med uppsatsen och kan inte annat säga än att jag verkligen gjort mitt bästa under omständigheterna. Men samtidigt, jag skulle bli så sjukt besviken om jag fick tillbaka den med ett U. Men, återigen, samtidigt vill jag inte vara alltför kaxig men.. Jag vill ju faktiskt ha ett VG. Denna uppsats är något som kan leda till framtida anställningar. Självklart vill jag då ha bästa möjliga betyg på den. Jag är fast i en ond cirkel av ovisshet. Jag vill veta nu,nunununu! Inte inom 15 arbetsdagar. Fokus får nu istället ligga på att förneka det hela! Om en vecka eller så bör jag läsa igenom den igen för att rätta eventuella stavfel.

Jag är så stolt över mig själv. Jag har överlevt den mest stressande perioden i mitt liv. Jag har inte varit så irriterande att Fredrik vill flytta ifrån mig. Däremot har jag varit en rätt osocial vän, så det tänkte jag ta igen snarast! Så bli inte rädd om jag klämer lite extra på er nästa gång vi ses. Jag tänker bara kompesera för denna vår!

RSS 2.0