Kings of Leon - Come Around Sundown

Senaste dagarna har jag endast lyssnat på Kings of Leons nya och jag älskar, älskar, älskar den.
Kan inte ens bestämma mig för en favvolåt. Alla är så höstiga och passar perfekt att plugga till.
För er som sett reklamen på spotify, klicka, lyssna och bli lyckliga!

Middagstips! Pannbiff med ugnsbakade tomater

Idag gjorde vi ngt banbrytande. Istället för den sedvanliga makaroner och korv-måltiden så slog vi på stort ikväll och testade en ny maträtt. Kanske lite väl lyxigt för att vara en måndag. Ibland är det just lyx som behövs för att man ska kunna hålla igång ännu en vecka.

Hur som, det här är en av de godaste maträtter jag själv lyckats laga.

(recept är från coop.se)

  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 4 krm svartpeppar
  • 500 g blandfärs, eller nötfärs
  • 4 msk smör
  • 500 g tomater eller hela körsbärstomater
  • 1 rödlök, (eller mer om man är som jag och älskar rödlök i ugn)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk hackad persilja
Starta ugnen på 200 grader. Blanda ägg, mjölk, ströbröd, salt, peppar och färs i en bunke. Rör om och forma till små mumsiga biffar med hjälp av en stor matsked. Stek dem en snabbis så de får lite fin färg i en stekpanna.

Dela tomater i lagomt stora bitar (vi delade i 4 då vi köpt gigantiska tomater annars dela i hälften). Skala och skiva den röda löken i skivor. Vitlökarna skalas även dem och kan med fördel mosas under en kniv för att få ut mer smak. Lägg alltihopa i en ugnsform, ringla sedan olja och vinäger över. Krydda och lägg sedan biffarna i ett lager över grönsakerna. Strö lite persilja över och in i ugnen! Ca 25 minuter.

Till serverade vi ugnstekt potatis, den snuskigt goda osten halloumi och ett glas av Umeås bästa vatten.

Hur påverkad är vi av media egentligen?

Igår hade vi en föreläsning om hur media påverkar både oss vanliga människor och politiken. Att de är en tredjemakt i samhället. Inte direkt någon nyhet men aldrig något jag funderat djupare på. Satt hela föreläsningen och ville säga "men sådär är det ju inte" men kunde inte riktigt komma på varför.

Det fick mig att fundera. Hur objektiv är media egentligen? Visst, jag vet att ingen kan vara det till hundra procent. Ta en sak som medias bild av Mona Sahlin. Hur påverkade är vi egentligen av den bild media gett oss av denna kvinna? Och hur har de andra partiledarna i Alliansen respektive de Rödgröna framställts? Har inga empiriska studier på huruvida detta påverkade valresultatet. Men visst är det intressant att leka med tanken?

Det finns däremot bevis för att om media lägger extra mkt bevakning på brottslighet, så kommer vi tro att brottsligheten ökat i landet, trots att statistik på antalet brott egenligen minskat i sin helhet.

Med andra ord, media påverkar vår uppfattning, vare sig vi vill det eller inte. Men vad/vem/vilka påverkar media? Vem är egentligen en upplyst medborgare?

Vägval eller valväg? Och en hel del intressant information!

Framtiden
Har tagit mig i kragen och försökt fundera lite seriöst på min framtid. Vilken utbildning kommer att leda till mitt drömjobb? Har även varit på ett möte med en väldigt snäll studievägledare. Det hela slutade i att det blir Juridisk översiktskurs (JÖKEN)+ miljörätt nästa termin. Har även slängt in lite franska på distans, får se om den blir av. Känner att franskan verkligen håller på att springa iväg från mig så ska fräscha upp den lite. Sparar Stats C till nästa termin. Eller ännu längre fram, vem vet vad som händer i framtidgen egentligen? Personligen så gillar jag att ha lite koll iaf. En plan, även om den byts ut med jämna mellanrum.

Nyttigaveckan
Har en inte äta onyggighetervecka i veckan. Planen är dessutom att ta sig iväg till IKSU lite oftare än vanligt vilket nog inte kommer gå, är på minst tre pass i veckan plus buggen. Idag fanns det inget pass när jag ville träna, men blev räddad av att 5an visade Greys Anatomy. Hela programmet sprang, joggade och powerwalkade jag! 500 kalorier (om den nu räknar rätt) lättare blev jag. Kändes däremot som minst 5000.

Barcelona!
Jag och Fredrik har även bokat in en resa till Lovisa i Barcelona i november. Det ska bli hur kul som helst, vet dock inte riktigt vad man kan göra där, men har ju en personlig guidie så det ska nog gå bra ändå! Hoppas att det ska vara en aning varmare än här, det är det enda. Dock kommer jag missa lite plugg, men jag känner att jag behöver och förtjänar en resa. Blev trots allt inte mkt rest i somras - så jag tar igen det nu! Enda nackdelen är att det inte blir någon resa till Uppsala den här terminen.

Slösaktiga Jessica
Andra förändringar i mitt liv är att jag har blivit glasögonorm och korthårig. En ny mobil är dessutom beställd. Som ni säkert förstår så har jag inte längre något stort kapital på mitt konto. Men, sen är det inte coolt att vara rik heller, så det så! Mitt konsumtionsstopp går med andra ord åt helvette. Dessutom köpt ett par nya träningsbyxor. Visst, inget har varit direkt onödigt men varit två hemskt oekonomiska veckor.

Nu ska jag leka student på ritkigt, endast äta nudlar och ketchup! Visst ser mitt blogginlägg nästan ut som små notiser i en tidning nu med rubriker? Noll röd tråd mellan dem men skitsamma!

Om två timmar väger jag några gram mindre!

Ska klippa håret idag. Tror jag ska klippa av det, är ganska säker. Kollade på gamla bilder igår och såg himla skönt ut att få det kort . Så, nu sittter jag här och tar på mina slitna toppar och sörjer lite. Har trots allt tagit två år att spara ut det.

Jag bjuder på en bild från sommaren 2008. Jag och Lotta åkte till Sundsvall över en helg.


RSS 2.0