Le Apartment!

Med några mer eller mindre suddiga bilder ser det ut så här i Frankrike:


Det här flyger man över ca 30 min innan man landar i Nice

Berg ca  30-45 min innan jag landade i Nice. Intressant tyckte jag just då iaf..




Detta tror jag är Nice från ovan, eller något annat. Ser då ut som det åtminstone. Igår sprang jag halva den där böjen, om ni förstår vad jag pekar på... Hur som,  här kommer rummet:

Observera 99% IKEA, 1% kaos!

Och resten av lägenheten:


Utsikten från ena balkongen:


Och den andra mot innergården:


Nu ska jag strunta i att göra läxan och äta mina halvt äckliga, halvt goda franska grillchips!
Imorgon ska jag testa på en ny smak, helt klart!

 


I väntan på att vattnet ska börja koka...

Igår anlände jag till Nice. Flygresan gick bra, lite problem med transfern, men efter lite om och men så kom jag till lägenheten. För tillfället bor jag tillsammans med två män. Den ena är antingen 32 eller 45 och kines eller japan - Komunikationen med honom är sådär.. Den andra är en mer eller mindre irriterande Spanjor som är 27. Jag trivs rätt bra, men visst finns det nackdelar om man letar efter dem. Hur som, lägenheten är en trappa upp, har två stora balkonger, Ikeamöbler, badrum, toalett och micro. Rummet jag bor i är stort, utsikten är tråkigt nog över innergården, men inte så att jag ska hänga där spec mkt. För tillfället har jag mina lektioner på eftermiddagen, vilket känns sådär, men det är endast den här veckan, nästa blir det på förmiddagen igen.

Ordentligare update och bilder kommer senare. Nu ska jag äta min första egenlagade måltid!


Packat och klart!

Dagen idag har varit en packningsdag. Har lyckas få in allt i väskorna, konstaterat att det blivit för tungt (men konstigt nog inte fullt), packat om. Övervägt hur många sockar som jag faktikst behöver. Sedan gått vidare på klänningar, tröjor, koftor, skor och så vidare tills jag plockat bort ca 5 hekto. Väger det igen, konstaterar att det fortfarande blir övervikt..... Så har jag hållit på i några timmar nu. Har ingen aning vad jag har med mig, vad jag glömt eller vad som ligger i stora respektive lilla väskan.

Nu är det dags för middag, sedan ger jag upp. Jag tar smällen på flygplatsen imorgon helt enkelt. De får säga vad de vill. Jag lämnar inte en grej till i Sverige. Kosta vad det kosta vill! (ca 100 kr kilot..).

Åker exakt 0940 imorgon till Stockholm. Där plockar Ivis upp mig som sedan kommer hjälpa mig med att förneka resfebern med diverse roliga sysselsättningar! Sedan tiiidigt på söndagsmorgonen ska jag kånka på allt till Arlanda för att sätta mig på flyget med destination Nice. Sedan exakt klockan 07:25 lättar jag från marken. Sedan börjar äventyret.....

(Dålig cliffhanger, jag vet!)

Let the packing begin!

Har pga massiv träningsvärk inte orkat röra mig de senaste dagarna. Tack till simhallen som har en gratis prova på vecka! Aldrig riktigt förstått varför man orkar mer av att göra av med energi men har äntligen börjat få tummen ur och börja packa. Eller ja, om nu välja vilka skor som ska få följa med räknas. Som det ser ut nu blir det fyra pumps (rosa, lila, svarta, bruna), ballerinaskor, sneakers, ett par tygskor och ett par stövlar. Hade även tänkt ta med partyskorna no 1 men de har för tillfället gömt sig, så återstår att se om de lyckas komma fram eller om de helt enkelt får stå hemma i Sverige och damma.

Något som jag faktiskt fastnat på är, hur god tillgång till tvättmaskin kommer jag ha? Ska det med 10 eller 20 sockar? Vilka T-shirtar är egentligen mina favvosar? Hur många klänningar behöver jag? Vad kommer det vara för väder? Och självklart, hur mycket är egentligen 20 kilo?! Packningsångest nivån är trots detta på en stadig 3 av 10.

Dagens franska ord:
Droit - Höger
Gauche - Vänster


Nej, jag heter inte Bree Van De Kamp

Påminn mig om att jag inte ska klaga på de stackare som går arbetslösa och inte gör något på dagarna igen. Alltid tänkt att om jag skulle vara arbetslös (nu har jag faktiskt betald semester) att jag skulle vara sådär supereffektiv à la Bree Van De Kamp gånger tretusen. Självklart gick den planen åt helvette ungefär lika fort som jag kom hem från jobbet i fredags. Istället för att kliva upp sju, hjälpa mamma att städa, plugga franska och vara allmänt superduktig så har jag satt upp en enda regel - Innan klockan 12 ska jag duscha och ha klätt mig, eller åtminstone börjat! Visst pluggar en hel franska, men stökar snarare ner än städar faktiktiskt. Börjar dessutom känna mig genuint uttråkad och less på att ha på mig mjukisar. Skulle inte sitta fel med ett par snäva jeans, en snygg topp och sitta vid datorn på jobbet och snacka skit faktiskt. Jag och mamma snart pratat igenom alla samtalsämnen i hela världen tre gånger om, varje dag. Jag börjar faktiskt helt seriöst betvivla att jag ska överleva de tio dagar som återstår innan jag far.

Dagens franska fras:
Servez-vous du vin au verre?  Serverar ni vin per glas?


Hjälp, jag pratar med mig själv! - På franska

Idag har jag gjort ett hemskt kontaterande. Jag har börjat gå runt här hemma och småprata på franska med mig själv. Antar att det blir så efter några dagars råpluggande. Håller snart på att bli galen! Men måste förbereda mig på något sätt. Idag har jag till exempel försökt förklara att jag inte äter kött, att jag är vegetarian och att köttindustrin är grym. Näe, är det någon som vill prata franska med mig? Mamma är som inte mkt till hjälp...

11 dagar kvar!

Dagens franska fras:
Qu'est-ce tu fais ce soir? - Vad gör du ikväll?


Det är farligt att gå på stan!

Under min första dag på min bonussemester har jag försökt motverka finanskrisen genom att shoppa lite. Visst, vad mesta dels saker jag behöver. Började dagen med att kika förbi på mitt gamla jobb för att rensa på datorn och prata med chefen. Tråkigt nog har han blivit sjuk, så måste förbi där senare i veckan alternativt nästa. Men inte mig emot, kommer sakna alla så himla mycket! Känns konstigt att jag aldrig mer ska få tillhöra "lag nord". 

Med tanke på denna saknad bjuder jag därför på en lista (utan innebördes ordning) på saker jag kommer sakna från SFF:
- Att kivas med Suzanne
- Sofias historier om Pontus
- Fredagsstans
- Diskutera Gossipgirl med Albin
- Fika från Mekka
- Andrés byxtröja!
- "Jag tänker inte ta sån här skit idag" och andra roliga citat.

Jag skulle kunna göra listan oändligt lång, men det har jag helt enkelt inte tid med. Tillbaka till det jag egentligen tänkt att det här blogginlägget skulle handla om, min dag på stan:
Efter att ha testat närmare 20 par jeans som inte sitter bra börjar jag lätt ifrågasätta min egen kropp, det upptäckte jag idag. Liksom är det min rumpa som är trekantig eller är det byxorna som är sydda av en inkompetent kinaflicka? Eller varför ser mina lår ut som två korta telefonstolpar? Näe, usch det finns en anledning till att jag senast köpte jeans för två år sedan. Det är det värsta som finns(Okej finns värre saker, kan bara inte komma på ett exempel just nu). Jag har en teori om att jag har för stor rumpa i förhållande till lår. För direkt något sitter fint runt låren håller sömarna på att brista över bumpen. Och om jag äntligen hittar ett par som sitter så bra på rumpan att jag funderar på att gifta mig med mig själv så ser låren så hemska ut att jag överväger att hugga av dem. Okej, kanske överdrivet, men det är omöjligt!

Slutade hur som helst med två par jeans idag (världsrekord I know!). Ett par svarta från crocker och ett par mörkgråa från Filippa K som ger mig en rumpa värd de 900 kr de kostade! Införskaffade även en svart, kort kofta från Sisters, L'anzas Design Cream till håret, en fransk fickordbok, present till mamma, present till Linn och hämtade ut passet! En rätt effektiv dag!

Dagens franska gloosa:

Cuillère - Sked


Dags att kicka igång bloggen!

Skrev senast i April, så tänkte att det kanske är dags för uppdatering!

Mkt har hänt sedan dess, minst sagt. Det har hunnit vara både vår och sommar, nu återstår bara en lång höst i Frankrike av året! Det ska förhoppningsvis bli en riktigt fantastisk resa. Lämnar Umeå om exakt två veckor (26:e september) och Stockholm dagen därpå.

För er som känner mig vet att jag inte rest mycket utanför landets gränser, ännu mindre ensam. Det kommer därför bli en stor pärs för mig att landa på Frankrikes näst största flygplats (om man nu kan lita på Wikipedia). Som tur är kommer det stå en sur liten taxichaufför där med en stor skylt där det står"Jessica Wikström". Förhoppningsvis ska jag sedan ta mig med livet i behåll till lägenheten jag ska bo i. (Är det bara jag som tror att fransmän inte kan köra bil?!). Sedan börjar äventyret! Jag förväntar mig att vara vilse ca 89% av tiden, men det ska nog gå bra!

Dagens franska fras:
Je suis perdu, aidez-moi s'il vous plaît - Jag är vilse, snälla hjälp mig.

Så här ser skolan ut som jag ska plugga på:



Källa: spin.se

RSS 2.0