Nyttomaximerande feminist?

Håller på att läsa igenom en bok om politisk feministisk teori och chockeras över hur många olika idéer det finns. Den ena konstigare än den andra, vissa riktigt, riktigt klyftiga. Jag har svårt att kunna titulera vilken sorts feminism jag själv tillhör. Tror att jag är någon blandning. Mest är jag en sån där utnyttjande feminist som tycker att Fredrik ska sköta hemmet medan jag pillar navel, bara för att kvinnor lagat mat i alla tider får han nu jobba för allt navelpillande män tidigare haft privilegiet till. Inte direkt PK, men vem är det egentligen? Villket outsökt får mig att tänka på Rational Choice-teorin. Kanske är jag en nyttomaximerande feminist?

Har nu två dagar på mig att skriva en hemtenta om slöjförbudet i Frankrike och hur man kan analysera det ur ett feministiskt perspektiv. Sedan, tro det eller ej, är kursen ÖVER!

HA! Jag är inte ett hopplöst fall!

Efter att ha skrivit ledarmöterna ungefär tusen gånger så lyckades jag nyss för första gången stava rätt och skriva ledamöterna. Jag känner mig smart, duktig och inte alls helt värdelös. Jag kanske kommer lyckas med en högskoleexamen ändå?!

Ett poäng till mig, noll till världen!


Glasögonorm?

Testade synen idag. Visade sig att jag har ett synfel. Frågan är om det är värt att skaffa glasögon, är hutlöst dyrt. Får nog fundera lite på saken. Kanske ett extrajobb så jag kan finansiera det hela

Skinande rent!

Här kommer en sammanfattning av min helg:

Har haft en mysig helg. I fredags åt jag först suchilunch med mamma, tränade en sväng på iksu för att sedan åka på EPP där jag nästlade mig in i Johannas kollektiv. Efter en middag hemma hos mig åkte Johanna och jag sedan till Åsa för att inta något glas vin och lyssna på musik. Sedan blev det NH där jag lyckligtvis hittade en hundralapp på golvet.

Lördagen spenderades i soffan bakis. Sådär vid halvsexsnåret blev jag upphämtad av Annas kompis Linda som brummade ut oss båda till Täfteå där det vankades tacosmiddag och väldigt väldigt många äckliga historier. Sådär många att jag inte ens ville äta chips.

Idag vaknade jag 1206, låg kvar i sängen en stund för att sedan mysa lite i soffan. Måste passa på att få vara morgontrött utan att någon retar mig nu när Fredrik är borta. Nu har jag städat i ca två timmar nonstop. Visst, är inte klar än har badrummet kvar. Men storstädat köket till och med ugnen skiner nu, även dammsugat, tvättat och självklart diskat. Har någon slags idé om att jag ska göra det sådär perfekt rent och städat till Fredrik kommer hem så han inte behöver börja med att städa utan istället bara kan mysa med mig.

Ibland anser jag faktiskt att jag är en mycket snäll sambo och flickvän!

Hjärntumör eller synfel?

Jag har haft en hel del ont i huvudet på sistone, blir lätt trött, koncentrationssvårigheter och dessutom extra virrig och glömsk den senaste tiden. Hjärntumör tänker ni självklart på direkten. Jag, som inte är en helt utblommad hypokondrier, har därmot en annan idé. Förutom att mina visdomständer växer (de övre har visat sig förut, de undre som tränger sig på nu) så är den självklara diagnosen synfel. Men, det här är inte första gången jag får för mig det. Det hela hör ihop med att jag önskar att jag hade superbra syn dessutom gärna med ett extra inbyggt objektiv så jag kunde zooma också. Det kommer därför inte på talan att jag ska behöva ha glasögon, då är jag ju ännu längre från min dröm om övernaturliga ögon.

Jag kanske egentligen bara borde ringa en optiker och boka in en synundersökning. Men, då kommer jag självklart tillbaka till den där boken där det är en flicka som har reumatism som det sedan efter en synundersökning visar sig vara cancer. Självklart kommer det hända mig sen kommer jag dö inom några månader. Lika snabbt som jag resonerat fram ett optikerbesök är jag tillbaka i förnekelse.

Så, ni rationella människor som läser det här, visst har jag rätt?



KLAMYDIA

Idag fick min käre sambo ett ryck och städade under soffan. Något som varken vi eller han vi hyr av någonsin har gjort. Förutom en invasion av dammråttor hittade han ett klamydiatest. Vet inte om jag tycker det är roligt eller bara sjukt lustigt. Hoppas att han lyckades testa sig. Den ska ju tydligen vara den vanligaste könssjukdomen i Sverige.

Vi bor verkligen i en ungkarlya, enda jag kan komma fram till.

...

Idag har jag ont i magen. Finns inte mycket mer att säga. Valresultatet igår blev sämsta möjliga.

Gosmos!

Idag är en segis dag. Är inte bakis, men hjärnan är inte på topp. Försöker att inte åka på ICA och köpa något onyttigt. Gjorde en hemsk upptäckt igår. I princip alla mina finare festkläder är för små. Eller förresten, är inte endast fina kläder utan träningskläder, vardagskläder och i vissa fall även pyamaser. Allt är för smått. Min rumpa verkar inte vilja sluta växa. Jag är less. Så nu ska jag testa att vara lite mer hälsosam. Sitter därför och äter en avokado. Nu blir det skärpning och om det inte hjälper så tänker jag sträck se Biggest Looser. Det är dags att komma iväg till IKSU någon gång i veckan. Jag vägrar helt enkelt att bryta mitt nyårslöfte om att minimera min konsumption. Det ska inte bli några nya kläder.

Så, någon som har något konkret tips på hur jag kan få min rumpa att krympa några centimeter?

Låt oss dansa!

I augusti var jag och Fredrik på ett bröllop. Där upptäckte vi att vi inte direkt var hetast på dansgolvet. Väl hemma i Umeå igen letade vi upp ett företag som håller i bugg & foxkursen. I torsdags bar det av. Vi satte oss på våra cyklar och trampade iväg till Gimonäs. Hade vi klätt oss rätt? Hur många andra kommer vara på kursen? Kommer vi vara de enda under trettio? Frågorna rullade runt i skallen på mig.

När det väl kom igång var det en trevlig stämning i lokalen. Det var en väldigt stor skillnad på hur duktiga människorna var. Vissa hade taktkänsla, andra inte. Vet inte riktigt vilken kategori jag hamnade inom men kul hade jag i vart fall. Det var allt från unga till gamla, tjocka till smala, trevliga till svettiga. Totalt ska vi dit sju torsdagar och det återstår att se hur många snurrar vi hinner lära oss, men en sak är säker och det är att vi kommer utvecklas en del del.

Ett hett tips för er som vill göra något nytt, röra lite på er och ha förjävla roligt samtidigt!

Jag säger bara en sak: FYFAN FÖR HÖGERN!

Det här blogginlägget bör läsas efter läst in sig på http://klamydiabrevet.blogspot.com/2010/09/sveket.html

Idag har jag varit förbannad, sådär arg att jag mest gått runt i cirklar och mumlat diverse svordommar och skällsord. Det finns inte ord helt enkelt. Jag föraktar alla som röstar höger. Det tidigare överseendet jag haft med att människor kan se någon slags fördel med Alliansen är borta. Det är endast egoistiska människor som hellre vill ha en slant till i plånboken eller som inte kan unna de svaga hjälp som röstar höger. Att människor röstar höger ger mig en dålig människosyn. Det går inte ihop med min åsikt vad en stat ska ge människan. Visst, kanske behövdes ett maktskifte för fyra år sedan för att vi verkligen ska förstå hur bra vi egentligen har det. Hoppas att vi svenskar verkligen förstår vad vi riskerar att få om Alliansen vinner på söndag. Nu får det helt enkelt vara nog. Konsekvenerna har varit förödande. Hur många fuskare har Alliansen hittat? Eller har de, som i fallet i länken ovan, endast förstört för en trogen medborgares liv?

En människa som är sjuk ska inte behöva bli utkastad på gatan också. En människa som inte endast förlitat sig på staten utan även har en egen försäkring ska inte behöva bli förnedrad på detta sätt. Vem vet, nästa person som blir satt i samma situation kanske är du eller någon du håller kär. Eller så blir det en främlig, det är lika illa vem det är blir. Det finns inget som rättfärdigar en röst på Alliansen.

Fast vem vet, kommer De Rödgröna göra Sverige till det land som vi alla vill se? Till nästa val är jag verkligen sugen på att ställa upp med ett eget parti med flera revolutionernade förslag på hur Sverige ska styras. Ska bestämt filosofera fram dem. På fyra år hinner man tänka rätt mkt.

Snart slut på stöket

Längtar efter att den här lägenheten ska kännas som hemma. Om någon skulle se hur den sett ut de senaste dagarna skulle vi bli anmälda till diverse nedvärderande TVprogram. Börjar åtminstone ta sig, även om jag säger det varje dag, som Fredrik påpekade nyss. Nu är alla kartonger tömda, alla stolar till vårt underbart fina bord ihopskruvade, sängen är även den hel och Fredrik har tagit på sig att rengöra vattenlåsen. Det börjar snart likna något och det känns hur bra som helst.

Idag packade jag upp det viktigaste - nämligen alla mina ljuslyktor, ljusfat, ljusstakar och självklart alla ljus. Jag älskar att ha levande ljus tända. Det kan få de dystraste lyorna att bli till hem, de tråkigaste dagarna att få mysfaktor 100. Dock står allt på köksbordet och stökar ner. Men imorgon då ska jag banne mig mysa till det och göra den här lägenheten till ett hem!

Ni har väl inte missat inflyttningsfest på lördag?

Nu är allt igång igen!

Sommaren har varit underbar, men nu börjar allvaret igen.
Statsvetenskap B är på en högre nivå än A helt klart.
Lägenheten är underbar - finns väl bara en sak att klaga på: tvättmaskinen tar på sig typ 10 timmar per tvätt, men har ju tvättmaskin så antar att jag inte ska klaga. Men är man van att en normal maskin tar 38 min så är man.
Enda jag inte kommit igång med är träningen, vilket jag bör få igång snarast innan jag helt tappar hoppet om mig själv.

IDag/imorgon ska vi hämta vårt superduperjättefinaochfantastiska KÖKSBORD! Det kommer hädanefter kännas lyxigt att äta nudlar!


11:e september är inflyttningsfesten!

RSS 2.0