Volleyboll!

I sommar har jag inte några större mål med livet mer än att ta det som det kommer. Förutom en sak. Det här kanske kommer som en chock för några, väntat av vissa, men jag planerar att bli beachvolleybollproffs. Redan spelat två gånger i sommar och jag ser en markat utveckling i mina fingerslag, servar och baggerslag. Fortfarande vissa problem med hoppservar, men ska köra hårdträning på dem i helgen så kommer de snart också sitta som ett smäck. Mest troligt kommer jag bli så bra att ingen vill spela mot mig, alla vill vara på mitt lag. Jag ska helt enkelt bli bäst!

Annars så taggar jag två tentor i veckan. Franska på onsdag och IR på fredag. Sedan är det sommarlov! 89 Timmar kvar för att vara exakt!

Kolmården!

Första veckan i Juli har jag och Suzanne bokat in en trip till Kolmården. På vägen dit blir det även ett stopp i Stockholm för Grönan och Djurens Ö. Vi söker nu två taggade att dela denna mysiga upplevelse med! Vi kommer att åka med Suz bil Gerd (en vit volvo).

Så, kom igen nu!







Dags att säga upp internet?

Jag har funderat på en sak. Vore det inte fantastiskt skönt att säga upp internet? Att vara sådär härligt oberoende av allt som händer i världen och bara strosa runt i livet och uppskatta det som finns nära? För visst klarade sig folk innan internet kom? De måste dem ha gjort med tanke på att mänskligheten fortfarande existerar.

Jag tror ändå att det skulle funka helt utmärkt. Har ju faktiskt mobilen kvar att kontakta vänner med eller att bli kontaktad av med. Ett vinnande koncept! Visst, det skulle nog bli tråkigt vissa regniga dagar, men jag har ju ca 10 pocketböcker som står olästa i hyllan. Om jag nu mot alla förmodan skulle få en räkning är det ju inte svårare än att åka till Sävar och betala denna? Jag tycker helt enkelt att det är genialiskt! Frågan är om jag ska våga? Hur gör jag ens för att säga upp internet? En sak är säker, måste nog avvakta tills jag med 100% säkerhet har ordnat en lägenhet i göteborg!

Åtta dagar kvar!


Kanske den mest tröglärda franskastudenten någonsin?

Om en vecka har jag franskatenta. Vissa regler sitter, andra kommer automatiskt resten får jag repetera. Något som stör mig riktigt mycket är att jag aldrig lär mig när man ska använda bestämd/parativ artikel. För mig är det kanske det svåraste och mest obegripliga i franskan. Det är dessutom något som tas upp på första till tredje franskalektionen för nybörjare. Det spelar ingen roll hur många gånger eller hur pedagogiskt någon förklarar det för mig, det fastnar bara inte. Jag känner mig som den mest efterblivna franskastudenten någonsin! Men vad ska man göra? Traggla, traggla, traggla och traggla. Tillslut måste det fastna! Men helst på en vecka.

Nio dagar till sommarlovet!

Ljuva lön! Och inte alltför ljuva pengaångest..

Idag trillade en lön in på mitt konto, inte fyskam det! Lite klirr i kassan sitter aldrig fel!

För någon vecka sedan blev jag fundersam över vad jag egentligen lägger pengar på varje månad. I äkta Lyxfällananda har jag därför gjort en sammanställning från internetbanken i olika kategorier och även räknat ut ett snitt på mina utgifter. Den här sammanställningen har gjort mig besatt av att tänka på pengar. Jag känner mig som en anorektiker som räknar kalorier, men är en student med små inkomster. Något jag kan konstatera är att jag inte lägger spec mkt mat på att äta ute/alkohol. Det kanske beror på att det inte varit spec mkt festande de senaste månaderna. Det värsta med denna sammanställning är att jag nu sitter och väntar på 1:a juni så att jag kan fylla i majs synder i den. Så vad är de värsta utgifterna? Självklart hyran, sedan mat och kanske inte helt otippat resor.

Jag är mig själv evigt tacksam för mitt nyårslöfte. Konsumera mindre är lättare än vad man tror, spec då man ser till att aldrig ha några pengar på kontot. Mitt bästa tips på hur man konsumerar mindre är att ha två bankkonton. Ett som är kopplat till ett Visakort (UTAN kredit) och på det andra har man lön/studiebidrag/buffert. Sedan är det bara att se till att aldrig ha mer än 500 kr eller vad som känns personligt rimligt. Sedan ger man sig själv veckopeng på måndagar så är man pank till helgen och därför tar en drink mindre. Både bra för hälsa, ekonomi och eventuella offer för felstavade sms!

Valet mellan högern och vänstern är självklart, inte sant?

Möts av denna artikel http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7177239.ab länkad på Facebook det får mig att tänka lite.

Enligt statistiska centrapbyrån var den genomsnittliga grundlönen för åldersgruppen 18-24 varit följande de senaste åren:


18-24 år
2005
16600
2006
17000
2007
17700
2008
18500
Om vi skulle tänka oss att halvera lönerna. Vi tar 2008 som exempel: Hälften av 18 500 är 9250. Sedan ska vi betala skatt på säg 30% för enkelhetensskull. 6475 kr att leva på. Ja, det är ju rimligt om man vill bo hemma till man är 24. Rimligt nej? Är mindre än ens students studiemedlet, som dessutom har möjligheten att använda diverse studentrabatter, studentboende och extrajobb till sin ekonomiska fördel. Hoppas att Jan Björklund bokstavligen inte menar det han enligt Aftonbladet väljer. Fast, vad för skillnad kommer det göra? Blir förhoppningsvis Rödgrön seger ändå!


Om att åka motorcykel

Tidigare i veckan tog jag initiativet och frågade Skogis om vi inte skulle ta en sväng med MCn i det fina vädret till Skeppsvik för en glass. Konstant MCsugen som min pojkvän är var han inte sen med att brumma till Ålidhem för att hämta upp mig. Vi hade någon vecka innan varit i Sävar för att kolla i förråden och garderoberna efter något lämpligt för mig att ha på mig. Min familj var, iaf för typ 10-15 år, sedan en motorcykeltokig familj, vilket förklarar varför vi hittade ett allvädersställ som min storebror använt. Vantar och hjälp lyckades jag också med - problemet har sedan dess varit något att ha på fötterna. Efter samtal med både mor och far kommer vi fram till att mina vinterkängor nog duger om jag ändå bara ska testa att åka. Ngt vettigare får vi leta fram om det blir längre turer.

 

Så vad tyckte jag då? Känslan var rätt liknande den när man blir skjutsad på en skoter, fast landskapet som viner förbi en är grönt och inte snöbeklätt. Det är härligt, kändes inte det minsta läskigt faktiskt. Men, något som jag är hundra procent säker på är att det är nog 100 gånger underbarare att sitta bakom styret. Kanske ska jag följa upp pappa på löftet om att han faktiskt lovade mig någon gång när jag var liten att han skulle betala ett MC-kort om jag ville ta det. Problemet är dock bara att han inte tycks komma ihåg detta lika väl som jag trots att jag påmint honom åtskiljda gånger.



Såhär nervös var jag innan. Observera även mina breda, sexiga axlar!



Detta är ett exempel på en Motorcykelligist!




Vi strosade lite i skogen påväg till klipporna. Såhär spexigt ser det ut när jag går. Inget steg är likt det andra.




Sen försökte vi ta snygga posar/pussbilder på oss utan att lyckas. Vi måste helt enkelt öva på det där med att hålla båda ögonen öppna samtidigt. Svårare än man tror faktikst.




Slutligen lite reklam för Sagami en av Umeås Sushiresturanger. Här ser ni lunchen jag åt igår 12 bitar för 120 kr, inklusive misusoppa, någonslags bönor till förrätt och lite frukt och te till efterrätt. Kanske lite dyrt för en student, men det var kul att få smaka på lite olika sorters sushi tillskillnad från när jag gör själv, då blir det ju mest bara lax och krapsticks.

Lek inte med elden!

Vaknade upp i en 120 cm bred säng på Grisbacka imorse delad med Anna och Robert. Det var mysigt, trångt och varmt. Kvällen innan hade en vårfest gått av stapeln i garaget. Det hela var mycket trevligt och avslutades med en massa fnitter med Anna i sann gammal gymnasieutgångsära. Vi sov nämligen över hos Bibbi, som bor i "bunkern" som Robert och Anna tidigare botti. Vi blev helt enkelt nostalgiska. Efter lite städande (betygssamtal för Annas del) tog vi oss ner till stan och närmare bestämt Sagami. Där mumsade vi upp en hel massa Sushi, Wasabi och allt annat som hör till.

Efter lite stanstrosande cyklade jag hem, tog det lite lungt tills jag läser på VK.se att det brinner på planetvägen. Enligt kartan visar den att det inte är mitt hus, men ringer ändå mamma för att dubbelkolla.

Jag: Hej är det hos oss det brinner?
Mamma: Nej, det är hos Burlins (huset mittemot)
Jag: Åh nej, mycket? Någon skadad?
Mamma: Nej, men jag sitter i en ambulans nu. Har andats in rök.
Jag: Oj, inte bra. Vill du att jag kommer till sjukhuset?
Mamma: Ja, det vore bra.
Jag: Vart på sjukhuset? (kanske inte den mest intellegenta fråga men det var vad som sas)
Mamma: Akuten.
Jag: Okej, ses där.

Detta inträffar just efter jag duschat, sitter i underkläderna och ser på Uppdrag granskning på SVT Play. Smått panikartat drar jag på mig kläder, försöker få håret att inte stå åt exakt alla håll, kastar mig på cykeln och trampar iväg. Väl på sjukhuset visar det sig att jag är framme ca 13 min innan mamma kommer och sätter mig och väntar. Försöker hålla oron borta genom att lyssna på en saga som en mamma läser för sin dotter, men snart blir det deras tur och tystnaden är totalt. Visst, min rationella del av hjärnan säger att det bestämt gått bra för mamma. Men den brottas hela tiden med andra tankar. Tankar på saker som inte ens inträffar i mina värsta mardrömmar. Men så kommer en sköterska och hämtar mig. Jag får se mamma och en sten lyfts från min hjärta.

Mamma mår bra. Inte perfekt, men hon mår bra.

Helgen i bilder!







Uppsala - staden som gav mig sommarens första bränna?

Igår kom jag äntligen fram till Uppsala efter en lång lång busstur. Möttes upp av en sommarglad Lotta. Vi strosade hem till henne. Idag när jag vaknade upptäckte jag att jag faktiskt kommit till sommaren. Av gammal vana tog jag på mig både kofta och jacka, men det tog inte många minuter innan båda åkte av. Så jag väntar med spänning inför imorgon. Kanske har jag fått sommarens första bränna!


Poesi!

Dagen idag är en pussdag!
Dagen imorgon är en ybussdag!
Dagen i övermorgon är en uppsalabus dag!
Dagen därefter är  .... (vänligen fortsätt meningen i kommentarsfältet)

Till Malin - Je t'aime plus que mon égout!






Något som inte syns på bilderna är den oerhörda stanken! Fyfan för avlopp och allt som fastnar där!

Supersöndag!

Igår grillade jag för tredje gången i år. Det var svinkallt ute, blåste rakt genom själen. Trots detta var laxen perfekt.


Idag ska jag hinna med mkt:

[x] - Läsa ikapp i kurslitteraturen (och gärna lite mer)
[x] - Rensa stoppet i duschen
[ ] - Plugga franskagrammatik.
[x] - Göra biffar
[x] - Baka muffins eller något annat mums
[ ] - Sätta papper i pärmen
[ ] - Steka kinderna lite i solen
[x] - En sväng på IKSU - Stepdance!

Har hunnit med lite av det jag tänkt iaf. Spontanbokade även en resa till Uppsala på onsdag!



Är en stolt blodgivare

Det finns stora och små saker här i livet man kan göra för sina medmänniskor. Att ta sig tiden att stanna tre sekunder för att hålla upp dörren för någon okänd, att skänka pengar till en organisation (även om det bara är 1 kr i växel) eller att göra något stort som att arbeta för fred hos FN osvosv. Jag tror verkligen att lösningen på de flesta världsproblem inte behöver vara revulotionära utan att talessättet "många bäckar små" faktiskt är sant.

Min goda gärning för dagen kommer vara att ge blod. Det kanske inte hjälper de mest behövande men jag kommer att hjälpa en person. Kanske någon med en kronisk sjukdom eller någon som varit med i en bilolycka. Jag får helt enkelt en släng av storhetsvansinne. Jag känner mig som en ärofylld hjälte, en räddare i nöden. Egentligen ganska töntigt, men jag gillar tanken på att jag har förbättrat någons liv. Inte varje dag jag får chansen till detta. Tre gånger per år för att vara exakt. Jag är helt klart en stolt blodgivare!

Edit: måste tydligen vänta ngn månad till..

Mat och pluggklocka

Idag har jag en sån där omöjlig dag. En sån där dag där man inte klarar av större variation än äta, sova och kanske lite TV mellan. Vet inte om det hela beror på den stora omställningen att börja nio och inte tio på morgonen. Eller om jag har kommit in i trotsåldern igen. För jag tänker verkligen gå och lägga mig i tid, laga vettig middag och göra mina läxor. Någonstans spricker det. Jag är uppe två timmar senare än jag borde. Jag äter hallonpaj till middag och därimellan hittar jag en massa TVprogram att kika på.

Så, orsaker till detta? Stress och kanske att jag tränat en del på sistone och ändrat mina rutiner. Men är mest stress. Trots att jag egentligen vet att jag inte har något att stressa över, än åtminsone. Den tycks ändå ligga och gnaga där under mitt förståndiga medvetande. Det hela handlar främst om två tentor på samma vecka. Trots att det ligger några veckor fram, andra och fjärde juni, kommer jag inte från det. Det enda jag vet att det krävs av mig är att jag redan nu kikar lite på franskan, en stund lite då och då. Visst, vore bra om jag håller mig okej i fas med littertaturläsningen men med tanke på att den är ovanligt lättläst borde det inte vara ett problem.

Det enda jag vill är att planera sommaren, längta och tagga. Men det är något som går emot mitt nyårslöfte. Jag skulle ju försöka vara lite mer spontan. Har tappat det tänket lite, så jag får bakläxa nu igen. Men, Valborg var både spontant och trevligt trots att det inte blev ngn grillning.


RSS 2.0