Oron över att stressen ska ta slut

Det börjar verkligen dra ihop sig inför inlämningen av C-uppsatsen - tre veckor kvar. Jag önskar att jag låg bättre till än vad jag gör för tillfället. Min text kommer nog aldrig komma upp i de 30 som krävs. Känns som att jag kommerbehöva slänga ihop ngt i sista sekund. På torsdag är det inlämning inför sista grupphandledningen. Då vill jag helst bara ha kvar finliret - korrekturläsning, flytta om alla stycken 14 varv, göra källförteckning, innehållsförteckning osv. Hur jag ska hinna så långt är ett stort frågetecken fyllt av stress. Helst av allt vill jag få VG på uppsatsen, men hur jag än gör lyckas jag inte lyfta min analys på speciellt hög nivå. Den förblir blajblaj. Ibland tänker jag att jag ska ge upp. Men det känns så klassiskt mig, att inte riktigt ta sig över mållinjen. Den här gången ska jag pusha mig själv tills jag blir nöjd med uppsatsen.

On top of allt det där så vet jag inte alls vad jag ska göra i sommar. Har sökt jöken i brist på annat och varit på en arbetsintervju på Coop. Än så länge vet jag ingenting, ingenting och ingenting. Känns som jag stressar som en galning just nu och sedan i juni kommer jag sitta och dingla med benen och stirra in i väggen. Jag gillar inte att inte veta vad som komma skall!

Ikväll ska vi i vart fall grilla! Är något i grilldoften som får mig att bli lugn och rofylld.

Ett år, en månad, en dag!

För rätt exakt ett år sedan, en månad och en dag sen så vaknade jag upp i mitt studentrum på fysikgränd. Bredvid mig låg en varm kropp som jag inte träffat för allt för länge sedan. Han yttrade orden "får jag chans på dig?" på ett skämtsamt sätt, som egentligen visat sig vara rätt allvarligt. Jag svarade ja. Så var vi ett par. Inte långt ifrån det sätt man gjorde på lågstadiet. Men betydligt seriösare.

Det kändes nästan för rätt, för bra att vara sant. Att denna underbara ängel kan stå ut med en sån som jag. En sån som inte tänker sig för innan hon pratar, en sån som saknar tålamod, en sån som tappar bort allt hela tiden, en sån som blir djävulen själv när blodsockert är lågt, en sån som komponerar egna sånger utan att kunna ta en ton, en sån som är allmänt tokig. Denna underbara ängel står inte bara ut med mig, denna underbara ängel vill dessutom bo och umgås med en sån som jag. Helt otroligt. Tänk att en sån som jag får äran att somna i dina armar.


Även jag kan vara produktiv!

Dagen idag har varit en pluggdag. Eller, uppsatsskrivardag. Har varit så duktig så! Skrivit hela 914 ord eller nästan två sidor, vilket är rekord med hästlängder. Har även styrt upp lite beräkningar som slutade i en tabell och påbörjat beräkningar inför nästa steg. Har dock enbart skrivit 12 av 30-35 sidor för tillfället så krävs verkligen att jag lägger in en högre växel den närmaste veckan. 5/5 är sista inlämningen inför grupphandledning och då vill jag väldigt gärna vara typ klar. Mest bara ha lite småsaker och fixa skrivfel kvar. Visst uppsatsen ska inte in förän 23:e maj, men vill hemskt gärna slippa att sitta dygnet runt in i det sista. Det är ju som inte alls roligt att göra så!

Jag har även styrt upp lokal inför klädbytardagen den 13:e maj. Vi kommer att vara i grupprummen vid kåren precis vid lindell. Kommer inte ihåg exakt vad salarna heter men från 11-15 är det bokade i vart fall! Har även ringt till Daniel på Coop och ännu en gång fått ett "ring upp om en vecka då jag vet mer". Men tjii fick jag för en timme senare ringde han upp och ville att jag skulle komma på intervju. Förhoppningsvis kommer jag få sommarjobb där och förhoppningsvis får jag jobba så mkt att jag utan problem kan skippa lån till hösten! Det vote det bästa, för jag är inte speciellt sugen på att låna hur mkt som helst. Det ska ju trots allt tillbaka. Dock är det nog inte så bra att jobba ihjäl sig men  det finns ju tackolov lagar för hur mkt man får jobba isträck osv.

Har även hunnit med att trackasera alla solande studenter utanför Lindell idag. Jag och Elisabeth delade ut basilikafrön, kondomer, foldrar och vindsnurror till alla som ville ha. Vi försökte även få folk att rösta inför kårvalet. Förhoppningsvis fick vi några att rösta och åtminstone en som ville rösta på oss.

Nu ska jag fortsätta plugga i minst en timme till, sen ska jag hem och krama sönder min älskade Fredrik.

Jag är en dålig människa!

I helgen har jag verkligen kännt mig som en dålig människa. Valde att inte följa med till Fredriks föräldrar för att jag har så mycket att göra på min uppsats. Verkligen en dålig ursäkt för jag tror helt ärligt att jag hade fått mer gjort om jag följt med! Jag har lyckats se tre säsonger the big bang theory på lite väl kort tid. Enda egentligen vettiga jag gjort är att träna på IKSU och umgås en hel massa med Linda. Vi är lite lustiga på det sättet att när vi väl umgås blir det ofta en heldag, sedan går det en par månader. Igår kom hon hit ungefär vid den här tiden, vi drack kaffe ute på altanen. Sedan sprang jag och hon cyklade till IKSU där vi var mkt duktiga. 45 min gym och 30 min core control. Jag kämpade på, men efter ca tre armhävningar var det jobbigt att hålla upp min egen kroppstyngd med armarna. Det känns skit och måste göras något åt! Hela förra sommaren kämpade jag på med mina armar, försökte få dem att åtminstone vara normalsvaga istället för supersvaga. Nu är all denna styrka borta. Putsväck! Finito! Jag kommer nog aldrig lära mig att göra en chin, men i sommar får jag väl fortsätta öva.

Efter gymet delade vi på oss i några timmar för att sedan grilla hemma hos henne. Kvällen avslutades med två timmar kollandes på söta kissekatter och hundvalpar. Linda förklarade att rasen som jag kallat svart samojed tydligen heter Svensk Lapphund och kanske skulle passa oss lite bättre än en samojed som är lite väl stor. Hur gulliga som helst!

Tillbaka till ämnet: varför är jag en dålig människa? Idag klev jag upp vid 8 och bestämde mig fort för att det var lika bra att se klart big bang theory för att det inte ska störa mig mer i studierna. Det tog en hel förmiddag. Inte direkt det bästa sättet att spendera en förmiddag på då man har 20 sidor uppsats att kasta ur sig på två veckor (inte till inlämningen men inför sista handledningen). Jag har dessutom kommit att hata min egen uppsats. Den är hopplöst knäpp. Jag vet egentligen inte vad jag håller på med. Känns inte som jag får ihop en röd linje trots att jag egentligen vet hur jag vill ha det. Det bara jävlas, jävlas och jävlas med mig! Jag önksar ibland att man kunde koppla ihop hjärnan direkt med datorn/Word, för ibland när signalerna går via mina fingrar så försvinner det information på vägen.

För att öka arbetsmoralen har jag dessutom kokat kaffe åt mig själv. Något som jag ALDRIG gör. Visst jag köper kaffe på skolan oftare nu än förut, men att orka koka själv för att få upp pluggmoralen är något nytt. Det får mig att tänka på alla kommentarer jag fick när jag började jobba på SFF från släktingar, eller egentligen kommentarer som sagts vid alla tillfällen där vuxna dricker kaffe. Typ "Jag började dricka kaffe när jag fick mitt första jobb vid 12 års ålder", "Jag började dricka kaffe när jag var tvungen att kliva upp klockan fem på morgon för att mjölka kossorna" eller "Jag började dricka kaffe för att hålla mig vaken vid mitt tråkiga kontorsjobb" (okej ingen har egentligen sagt såhär till mig, men ni förstår jargongen?) I vart fall, behövde inte börja drickakaffe för att klara av jobbet på SFF. Uppenbarligen är C-uppsatsskrivande en egen klass, för det krävs i princip kaffe för att få ihop det.!

Dock verkar kaffet mest ge mig energi att skriva långa, osammanhängande och ointressanta (antar jag) blogginlägg. Jag ber om ursäkt för detta med hänvisning till att jag är drogad av koffein!

Hur planerar man att vara effektiv?

Väligt ofta när jag går och lägger mig tänker jag att imorgon kommer jag vakna pigg och altert, storstäda hela lägenheten på en timme, plugga, träna och styra upp en massa saker som jag skjutit på. Det funkar dock väldigt sällan. Varför kan jag bara inte vakna med världens diciplin, göra bort alla måsten så att jag sedan kan ta det lugnt med gott samvete? Varför vill jag alltid ta det lugna från början och istället ha dåligt samvete? Väldigt dumt hur man fungerar men nu ska jag banne mig åtminstone tömma diskmaskinen! Har varit vaken i mer än två timmar och det enda jag lyckats med är att äta frukost och förstås, se en drös med the big bang theory-avsnitt. Näe, nu blir det skärpning. Här ska städas, här ska pluggas fram till fyra, för då blir det IKSU!


Tävling: Hur många pass kommer jag avboka?

I helgen tänkte jag ta tag i min träning igen. Tack vare denna hurtiga tankte fick jag äta lite kladdkaka igår. Det måste självklart kompenseras med lite(?) IKSU. Jag vet att man egentligen ska säkert ska börja försiktigt för att sedan bygga upp inför dubbelpass etc. Men jag tänkte såhär, jag bokar in en massa pass så sen behöver jag inte köra gäärnet på alla istället. Blir som en hetsig mjukstart helt enkelt?

För er som tänkt stalka er så har jag bokat pass på det här viset:







Fr 2011-04-22
Sport 16:15 - 16:45 Core Control



Lö 2011-04-23
Sport 11:00 - 11:40 Cykel 40



Sö 2011-04-24
Sport 16:00 - 17:00 Stepmuskel



Sport 17:00 - 18:00 Bodycombat

Må 2011-04-25
Sport 17:00 - 17:45 Afro(45)
Sport 17:45 - 18:15 Core Control
Ti 2011-04-26
Sport 18:00 - 18:55 Step Dance

Den nya tidens telefonkö....

Detta mötte Fredrik när han nyss skulle gå in på Byggmaxhemsida. Jag finner inte ord för ironin!

Känd från tidningen

I måndags blev jag uppringd av VF. De ville prata med mig om det pågående kårvalet. Det hela slutade i att mitt ansikte prydde en halvsida i dagens VF. Lite tok blev det, står att jag är ifrån Sävar annars inga större fel. Kanske inte de smartaste sakerna jag sa som blev citerade, men vem förstår egentligen något när en statsvetare börjar snubbla iväg med begrepp så som institutioner och demokrati? Roligt att de ville ha med oss i tidningen helt enkelt!

I vart fall så är jag glad att ingen bild där hela min outfit syntes - dagen till ära hade jag nämligen en väldigt dålig kombination av kläder. Ibland är inte överst i högen the way to go så att säga.

Annars så blir jag gräsänka imorgon. Fredrik åker till Dorotea och blir borta till måndag. Så jag tänkte dansa på bordet och eventuellt skriva på C-uppsatsen dygnet runt.

En helg som smög förbi

Vet inte riktigt hur det gick till, men nu är det söndag igen. Helgen kom och gick som om den aldrig varit här. I brist på annat att skriva kommer här en sammanfattning

I fredags begravde vi farfar. Fick ta ett sista farväl och krama om farmor. Det går inte föreställa sig den smärta hon måste känna. Efter att ha varit gifta i nästan 50 år. Cermonin var fin, lite mycket prat om Gud för min del. Efteråt blev det fika och sedan middag ute i Bösta. Hoppas att farfar har det bra var han nu är.

Igår var en riktigt segis dag. Hann se en massa serier och slipa lite på vitrinskåpet. Kvällen spenderades på Teg hos Suz och Anders där vi såg en film om en man som fick för sig att bo ute i skogen i Alaska, Into the Wild eller något åt det hållet hette den. Bra, men lite seg var den.

Idag har jag slipat klart vitrinskåpet, fikat med en massa härliga tjejer på Ålidhem. Nästan hela Sävargänget var med! Så kul när man får träffa så många samtidigt, blir så sällan när alla bor i Uppsala/utomlands. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Borde ta tag i min datafil, men vettetusan om jag orkar. Ligger rätt bra till i planeringen i C-uppsatsen faktiskt! Otroligt nog!

The Cove

Suz, läs inte detta inlägg.


Ikväll visade vi The Cove på Grön Bio. En film som handlar om delfiner. Och då inte alla de underbara saker dessa djur kan göra utan alla de hemska saker människan gör mot dessa djur. Eller egentligen inte människan, utan en småstad i Japan. Där de skrämer delfinerna in i en vik, säljer några stycken till delfindressörer. Delfiner som sedan exporteras till ställen som Kolmården. Delfiner i fångenskap är ett stort misslyckande. De blir sönder stressade av alla ljud som det innebär att ha en jublande publik.

Att djur trivs bäst i det vilda är ingen nyhet. Visst, många djurparker gör mycket för att hjälpa utrotningshotade djur. Men de som inte är utrotningshotade, de som tas tillfånga för att människor tycker de är vackra. De som tas till fånga för att människor helt enkelt tar sig makten över dem. Inte långt ifrån tankegångarna den vita mannen (och kvinnan för den delen)haft(och egentligen i stor utsträckning fortfarande har) om den svarta.

Tillbaka till filmen; Vad händer egentligen med de delfiner och tumlare som inte blir utvalda till ett liv i fångenskap? Dessa delfiner tas till en speciell lagun, dit människor som inte är delfindödare förbjuds att vara. I denna lagun tar 23 000 delfiner sina sista andetag. Till vilken nytta? Jo, delfiner äter nämligen människans fisk. Det är delfinen, det skadedjur som den är, som håller på att äta ur haven. Det är inte människan. Åh, nej för människan har större rätt till denna jord än någon annat djur. Just det ja, människor är djur, inte bara män som Ireen von Wachenfeldt en gång sagt. Just ja, vet ni vad dem gör med delfinköttet? De säljer det som valkött (en dyr delikatess i Japan) vilket resluterar i att människor ovetande får i sig stora mängder kvicksilver, en förgiftning som sakta förstör kroppen. Detta kött ville även en vänlig kommungubbe sälja till Japans skolbespisning. En bespisning som är obligatorisk för barnen att äta i. Detta blev det tack o lov ett stopp för. Men visst, inte ska människor få skadas. Det vore ju förfärligt...

Jag antar att detta inlägg är osammanhängande, men jag hoppas att min upprörda förtvivland över den Japanska statens försök att mörklägga detta skiner igenom. Personligen vet jag inte om jag kan rekommendera filmen, den är väldigt bra men bliden av det röda vattnet i viken har ettsat sig fast i min hjärna. Värre än bilder från den katastrof som drabbat Japan, värre än scenen i Save Pirate Ryan där en soldat ropar efter sin mamma samtidigt som han håller i sina inälvor. Det var helt klart det värsta jag sett!

En sak är säker - ett förbud mot delfiner i fångenskap behövs!

Grillpremiär med den goaste marianaden!

Igår firade jag och Fredrik att han fått jobb på en snickarfirma. Självklart firades detta med grillat! Det finns inget som är godare! Varken chips, pannkaka eller hallonpaj kan slå det. Allt som är grillat är gott helt enkelt. Gjorde några grönsaksspett, majskolvar och fläskkotletter. Fläskkött har ju ibland en förmåga att bli torrt, men inte igår. Det var så ljuvligt mört och godsmakande. Så gott att jag dregglar av tanken! Självfallet hade jag gjort min egna släng ihop-marinad. Tycker inte om att förstöra gott kött med färdiggjord, men tydligen är det inte så många som vet hur marinering går till. Tänkte därför dela med mig av gomarianden, som den kallas när min mor gör den. Ingen får den lika bra som henne.

Marinad (passar bäst till fläskkött)
- Olivolja - några matskedar skulle jag tro på jag häller mest bara "lagom", går nog lika bra med rapsolja också.
- peppar - typ tio varv med en kvarn
- timjan - sådär lagom
- Salvia - världens godaste krydda, minst dubbelt så mycket som timjan.
- Mango chutney - gärna en med lite sting i, ca en matsked per 6 kotletter
- chilisås extra stark - en klutt skulle tro på 1-1½ matsked.
- Salt - kanske en tesked, vem vet?
- Soja - häll samtidigt som du säger abrakadabra så blir det nog perfekt.
- lite vitlökspulver, vitlökskrydda eller en liten krossad vitlöksklyfta.

Tror man egentligen först ska blanda i en skål och pensla på köttet men jag brukar blanda direkt på köttet och sedan röra om tills alla köttbitar har marinad på sig på båda sidor. Om det blivit för lite gegga att gegga in köttet med så häll dit lite extra olivolja.

Hoppas ni förstår mina väldigt exakta mått, men när man gör på en höft är det svårt att avgöra hur mycket man egentligen tar. Egentligen kan ni uteslta/lägga till det ni tycker passar, men en marinad utan fett i av ngn form är inte att rekomendera för då fastnar köttet bara på grillgallret. Och vem tycker det är roligt? Nej, just det ingen alls.

Just ja, marinering görs med fördel dagen före. Då hinner kryddorna krypa djupt in i köttet och göra det ritkigt smakrikt. Ju längre köttet marineras desto bättre, men visst flera veckor är nog inte att rekommendera. Sedan är väl mindre än tre timmar inte så optimalt heller.

Så, det var nog allt jag kan säga om marinader för tillfället!

Morgontrött!

Ett bevis på att jag är en morgontrött människa: på nyheterna pratar de om att människor är ressugna och därför förnyar sina pass. Det tog mig några minuter innan jag förstod att det inte var träningspass...

Igår var vi hos Emma och åt pannkakor med extra mkt kalorier på. Helt underbart gott var det! På bordet hade vi dukat upp frysta bär, glass, grädde, sirap, socker, florsocker, banan, smör, nougatsås, sylt och mjölk.

I mitt huvud hittar vi tre ton stress.

Håller på för fullt med C-uppsatsen. Den suger upp en hel del tid och tankeverksamhet. Saker som jag ska komma ihåg att skriva, googla, alltmänt göra. Hoppas verkligen att jag hinner klart i tid, men det borde inte vara något problem. Sedan vore det ju bra att få godkännt på den också... Livet känns allmänt stressigt helt enkelt.

Planerar därför att ta det lugnt i helgen. Göra exakt ingenting. Förutom att äta glass (är glassmässa tjiihoo!) och greja lite med mitt vitrinskåp. Eventuellt starta en tvättmaskin eller bara sitta på rumpan och njuta av att sakna måsten. Kanske börja röja lite inför flytten. Är en månad kvar nu ungefär. Trodde det var mer kvar på terminen, men det är det tydligen inte.

Annars kan jag komma med det tydligaste och bästa vårtecknet någonsin: de har börjat sopa upp allt grus! Går ca 5 min fortare att cykla jämfört med i vintras redan nu, och utan gruset går det säkert en minut till snabbare!.

Hade nog egentligen inte så mycket att skriva. Eller jo, föreste, rösta på Gröna Studenter i Kårvalet! Gilla vår sida Hållbart Universitet på facebook och visa ditt stöd!

Chips till frukost!

Igår var jag på Scharinska med Frida och Rebecca. Där var det roligt och mkt folk! Kom hem vid två efter tidernas längsta busstur och vakande vid 8 då Fredrik klev upp. Så nu sitter jag här i pyjamas, med chipsskålen tom bredvid mig och är allmänt nöjd. Tänk så mkt onödigt jag hunnit med idag, och så mkt mer jag kommer hinna!

Förhoppningsvis ska vi till Holmsund idag och köpa ett vitrinskåp! Jag är hur taggad som helst! Det är ett i furu som jag sedan ska måla vitt. Kommer bli hur bra som helst, dock lär det väl ta mig ett år eller två att bli klar men det är en annan sak.

Nu ska jag fortsätta mitt TV-serietittande. !

RSS 2.0