Fruktsallad!

Har glömt bort att fruktsallad är ett fantastiskt gott mellanmål, speciellt om man tar chokladsås på den!

Igår städade jag och Fredrik fram julen och det är så mysigt här hemma att jag inte tänker lämna lägenheten mer än nödvändigt närmaste tiden. Har stora planer på att fota och lägga ut på bloggen, men det finns nog en risk att det är ett tomt löfte.

Nu ska jag på Yoga i förhoppning om att mjuka upp min träningsvärk. Under tiden tänkte jag filosofera fram ett svar på om kön och miljöproblem hör ihop och vad det kan tänkas ha för effekter. Jag tycker om att ha konstiga läxor!

Barcelona!

Bjuppar på lite bilder från Barcelona bara för att jag vill och kan!
En bild från första dagen, vi gick ca 100 000 steg var. Här är TUFFINGEN bärandes på en Starbuckskaffe vid en triumfbåge

En av de ca 50 bilder som Lovisa tog på Fredrik och mig vid alla olika turistatraktioner, själv tyckte hon att det var lite pinsamt och ville inte bli fotad.


Lovisa och Fredrik köpte resans kallaste (flöt runt is) och dyraste öl på ett halvskabbigt ställe.


I ett hål i en park som jag hunnit glömma namnet på


Efter lite bergsbestigning kom vi upp till en utsiktsplats, insåg att vi gått typ från standen och hela vägen upp, men solen kikade fram (strax efter kortet togs!) och skoskavet sket vi i!


Jag passade på att ta lite konstnärliga bilder på Lovisa.

Trots att det överallt i Barcelona fanns skyltar med bilder på som visade vad man får och inte får göra, t ex förbud mot att åka med foppatofflor/flipflops i rulltrappan så missade de visa att man inte får klättra in i hålen och Lovisa ertappades av en vakt med denna olagliga sysselsättning.



Nu blev jag less på att ladda upp bilder, så det här är ett smakprov av vad vi gjorde vår första hela dag i Barcelona. Var bara några dagar, kändes mycket länge. Kan verkligen rekommendera staden och att ha Lovisa som privatguide!

Gröna studenter

Efter en mkt kort övertalning från Elisabeth i klassen har jag gått med i Gröna Studenter. Det känns bra att äntligen tagit mig i kragen och börjat engagera mig lite politiskt. Hur mkt det kommer bli återstår att se, men jag känner att det är lättare att göra skillnad som medlem i Sveriges tredje största parti (om man ser till antal platser i riksdagen) än vad det skulle vara att gå med i en intresseorganisation typ Greenpeace eller liknande.

Vi läser en förhoppningsvis intressant kurs för tillfället som heter "Environmental Governance". Förutom att läsa en hel del intressant litteratur (och en del tråkig såklart) ska vi ha ett rollspel. Vi ska låtsas att vi är en representant från ett land (jag har rumänien) som åker på en jättestor FN-konferens och försöka komma överens om ett nytt Kyotoprotokoll. Har inte riktigt tagit tag i mig själv och läst på om Rumänien ännu men jag har ett litet hum. Tydligen är de kompisar med Ungern och med i EU eller vill bli. Noll koll med andra ord.

För er som väntar med spänning efter bilder från Barcelona så kommer de säkert snart.

Klago-Jessica!

Den här bloggen är numera min klagomur.

Vad gör man en fredagkväll om inte kissar blod? Eventuell urinvägsinfektion på g. Som vanligt har Fredrik tagit sin vita riddare (blåa Ford) till Coop och Apoteket och inhandlar lite förnödenheter åt mig.

Istället för en efterlängtad träff med Rebecca och Frida blir det alltså tranbärsjuice och film.... Jag är int' bitter!

Tips för att bli av med den här skiten utan att behöva sitta på akuten hela dagen imorgon?

Förkyld!

Idag tycker jag synd om mig själv. Efter några fantastiska dagar i Barcelona har en jobbig förkylning brytit ut och gör mig dåsig i hela kroppen. Som tur är har jag världens bästa pojkvän som häller upp Trocadero åt mig och hämtar täcket till soffan och bäddar in mig. Bilder från resan ska jag nog lägga upp senare i helgen för just nu tänker jag trotsa förkylningen en sväng och läsa lite. Är sjukt så mkt man hinner missa på bara några dagar. Men helt klart värt det!

RSS 2.0