Flyga flyyyyyygplan!

Idag flyger vi, lämnar gamla Umeå för de betydligt äldre städerna Stockholm och Uppsala! Bjuder på en bild från sommaren 2008, då vi var i Sundsvall och det fullkomligt spårade!






Semester med bästaste Lotta!

Imorgon åker jag på en semester med min bästaste Lotta. Vi flyger (ja, jag är dålig för miljön!) ner till Stockholm imorgon. Sedan blir det strosning på hög nivå, kanske några onödigt inköp, ett dopp i havet för att sedan ta oss vidare till Uppsala. Får se när jag kommer hem, onsdag eller så!

Har även blivit gräsänka idag. Fredrik är i Dorotea och jobbar den närmaste tiden. Hur länge vet han inte riktigt. Jag, som är självtändigheten personifierad kommer bara sakna honom lite i smyg ibland och absolut inte hela tiden! Sådeså! Som den moderna kvinna jag tror mig vara! Mm, extra bra timeing med en stockholmsresa med Lotta, sådär i självständighetens namn! Lotta är för övrigt självständig på riktigt. Tar ingen skit, som Grynet lärt oss, är hennes motto! Hon är sådär superduperbäst helt enkelt!

Sandpapper

Då jag ändå inte kommer bli en person som aldrig klagar, även om jag önskar det ibland, så tänkte jag passa på att klaga en massa! Mina ögonlock är som sandpapper och det gör ontontont. Dumma allergitabletter som tar tid på sig att verka! Lite lustiga är de där allergitabletterna också. Skummade igenom bieffekterna och där stod snuva som en. Lite motsägelsefullt då de är till för att motverka snuva!

Att jobba hemifrån

Som sagt ska jag jobba 40 timmar i juli. Det är cirka 25 % eller två timmar om dagen. Inte så värst mycket. Då Johan tycker vi är rena rama kodarproffsen får vi dessutom jobba hemifrån. Praktiskt när det inte handlar om spec många timmar per dag. Men, frågan är hur det kommer gå med diciplinen. Idag har det gått sådär. Jobbat cirka 1½ timme än så länge, fast i verkligheten har det gått två timmar, så lite mindre diciplin har jag nog. Blir lätt så när det finns blåbär i frysen och marsansås i kylen. Det är så gott att röra ihop och äta med sked. Mumsfillibaba! Sedan kan man misslyckas med att skriva ett blogginlägg om ingenting också.

Borde egetligen jobba 3-4 timmar om dagen i veckan, för på fredag åker jag till Stockholm med bästaste Sofia-Lotta! Vi kommer även bege oss till Uppsala en sväng. Är borta till på tisdag-onsdag-torsdag nån gång. Det kommer bli kalaskul! Ett tag har det känts som jag ska bli fast i Umeå hela sommaren, men nu blir det en resa tillslut! :D

Istället för att diska..

Igår hade jag finaste finbesöket i form av världens bästaste och härligaste Lotta. Hon är lika god som 100 chokladmuffinsar tillsammans, både på ytan och djupet! Vi drack vin, åt rabarberpaj för att sedan ta oss ner på stan för att skaka rumpa på TC. Det var trevligt, trots att vi inte träffade så många som vi känner/känner igen. Ivis var där en snabbis, annars var det inte mkt mer än så. Vart går egentligen umefolket nu för tiden? När jag kom hem sov Fredrik sött på soffan. Han påstod sig titta på TV, något som jag betvivlar då han vänt sig mot soffryggen.

Har jag sagt att jag blivit vuxen? Idag sov jag till tio. Min första tanke var, ånej, nu har jag sovit bort hela dagen. Helt hopplöst va? Att bli vuxen, att tänka så. Hade jag varit 15 hade jag tvingat mig själv att somna om, i ren protest mot samhället, som den rebell som jag faktiskt var! Jag har lekt arbetare idag, ni vet en sån där som har blåkläder och radiohörselkåpor på sig. Okej, nu hade jag inga blåkläder utan shorts och bikiniöverdel (varmt ute ju!), men riktigt sexiga hörselkåpor med inbyggdradio däremot, även skyddsglasögon och munskydd. Hetare än så blir det helt enkelt inte! Till det hade jag en slipmaskin som accessoar. Håller på att slipa, för att sedan måla om mamma och pappas utemöbler. Jag tänkte det skulle vara typ 3-4 dagars arbete, men tar nog bara så lång tid att slipa allt... Förbannat drygt! Ska åka dit några eftermiddagar i veckan tänkte jag. På något sätt är det rätt kul att göra något med kroppen, att föra slipmaskinen över trät tills all färg är borta. Även om jag är bombsäker på att jag ska råka tappa slipmaskinen på mig så jag får ett gigantiskt skrapsår. Jag hann planera upp vilken av grannarna jag skulle pling på hos, för att be om hjälp. Gillar att ha en plan om jag ska göra illa mig, för jag är sjukt ologisk när jag blir chockad/gör illa mig. Helst vill jag ringa mamma, på ren reflex. Trots att pappa är tusen gånger bättre i krissituationer. Som sagt ologiskt!

Nu har jag skrivit ett mkt osammanhängande blogginlägg istället för att diska. Är nog inte så vuxen ändå!

En dag vid stranden

Igår hade jag en ypperligt trevlig dag med Lotta och Emma på Bettnesand. Vi badade, solade och åt självklart en glass. Själv hade jag enbart två enkronor i kontanter och blev därför bjuden av bästaste, snällaste och underbarigastigasteei Emma på en Ghanaglass. Rätt god, men ingen magnummandel direkt (favvoglassen nummer ett!) Ett bra alternativ att föräta sig på när jag förätit mig på magnummandel helt klart! Slog även på stor och badade två gånger. Det var småkallt i vattnet, men inte så att något domnade, sådär som det brukar. Kanske har det något med mitt eminenta chipsfettlager som jag har arbetat på hela vintern? Det värmer! No more badkruka! Då Emma är en väldigt viktigt journalist på VK var hon tvungen att komma hem till tre. Jag blev självklart medlurad på stan av Lotta. Jag och Lotta är en rätt farlig kombo på stan, åtminstone för mig! Hon tycker jag ska köpa allt, speciellt om det är småblommiga shorts. Eller allt småblommigt över huvudtaget förstås. Visst minns ni hur det har gått för oss i Stockholm (vi var tvungen att investera i en större väska för att få med allt på flyget) eller kanske Sundsvall, då vi fyllde cirka halva Kustbussen med våra fina inköp? Vi är galna! Igår köpte jag en stor, mysig tjocktröja, ett par småblommiga shorts, ett skrikande rosa linne och ett lila nagellack. Tidigare i veckan har jag köpt en kjol, cykelbyxor, ett vitt nagellack, en tygstuv och en grej att hänga disktrasan på. Dessutom köpte Fredrik skitsnygga lila och rosa bordstabletter/underlägg. 6 i varje färg. Så nu funderar jag på att duka upp fint någon kväll, bara för att de är så fina!

Idag sitter jag själv på kontoret och jobbar. Är lite ensamt och tråkigt, det är dessutom dåligt för min arbetsmoral! Men, det regnar ute, så känner ingen stress att gå ut. Har varken paraply, jacka eller regnjacka idag. Bara en tjocktröja, så kommer bli dyblöd. Tror jag ska jobba rätt många timmar idag istället, så kan jag vara ledig längre fram när det blir fint väder. Behöver bara jobba 40 timmar i hela juli, så om jag jobbar runt 6 idag så är det ju perfekt! Åskan är just nu cirka tre sekunder bort. Jag är allmänt orolig för vår tv som jag inte drog ur imorse... Tur att vi har försäkring på den, men onödigt slöseri av jordens resurser!

RSS 2.0