Nu jäklar anama!

Har vaknat döttstrött de senaste dagarna. Lovisa påstod att det kan bero på ngt med månen, vad vet jag? Idag försöker jag istället övertala mig själv att jag är pigg, altert och att jag ska hinna med jättemycket.

Till exempel tänkte jag börja leka med votewatch.eu infår min C-uppsats. Sammanställa till jag börjar se i kors och hävda att greker är svenskar osv. Förbereda mig inför opponering av medtodrapport, började igår med att läsa igenom rapporterna två gånger. Nu ska jag bara sammanställa alla mina högst inteligenta tankar och hoppas att det ska vara givande för ngn att lyssna på mina. Jaa, jag tänkte typ, hur tänkte du egentligen här? Blir ju som ingen validitet osv. Sen tänkte jag även ta tag i lite tvättvikning, lite tidningsläsning (mitt jobb är sjukt bra!) och krama Fredrik. Han är äntligen klar med alla tentor och det måste helt klart firas med extra många kramar!

På söndag firar vi ett år tillsammans. Egentligen skulle vi åka och kramas i fjällen, men det blev tråkigt nog inställt då stugan var upptagen. Så nu behöver vi förslag på billiga saker vi kan göra här i stan! Mer än att pussa på varandra förstås. Vore ju kul att göra dagen lite extra speciell.


Shopping

Idag spårade det ur fullkommligt. Som ni kanske vet hade jag klädköpstopp hela 2010. Visst följde det inte slaviskt men det sitter ändå kvar att jag inte ska köpa kläder. Men idag var jag en sväng på stan med Rebecca och brännde ca 900 kr. Helt sjukt! Köpte i vart fall mest bara vettiga saker. Tre jeansleggings, en kjol, en klänning, ett linne och en mascara. Så blev rätt mycket saker för pengarna!

Nu får jag hålla mig från stan i några månader igen! Var i vart fall trevligt att träffa Rebecca. Blir så långt mellan gångerna! Nu ska jag försöka ta tag i min rapport innan Anna och Robert kommer hit och underhåller!

MEXIKO!

Igår slog jag och Lovisa på stort och hade vår efterlängtade Mexikokväll. Den innefattade mexikansk mat, mexikansk musik och självklart mexikansk tequila! Det var riktigt trevligt. Helt sjukt hur länge vi faktiskt kännt varandra. Sedan dagis. Visst, vi kanske inte alltid umgåtts men sånt går ju i perioder. Tycker i vart fall det är jättebra att hon håller sig i Umeå för tillfället, dock verkar det som att jag kommer förlora henne till Göteborg nästa termin. Inte helt okej tycker jag!

Jag är lite sugen på att lära mig spanska för tillfället. Funderar på att ta en eftermiddagskurs nästa termin! Dock finns det en risk att jag kommer blanda ihop det med franskan, som jag tråkigt nog håller på att tappa. Kanske läser en franska kurs också, får se helt enkelt! Funderat på att läsa Franska A på distans. Finns så man kan läsa 7,5 hp per termin. Nu ska jag städa bort sviterna från igår!

Glömde en sak...(och om min C-uppsats)

på min skitlista. En sak som är huur självklar som helst. Det är ju att vara morgontrött! Helt hopplöst jobbigt när man försöker vara vaken men ögonen inte riktigt hänger med. Jag som hade tänkt vakna pigg, glad och extra supersmart så metodrapporten skulle bli klar! Förhoppningsvis blir den klar ändå för jag är pisselessp å den. Vill bara börja med C-uppsatsen. Dock har jag inte till fullo bestämt hur jag ska göra.

Jag ska i vart fall kolla upp lite röstnings beteenden i Europaparlamentet. Till Europaparlamentet väljer alla EUs medlemsländer in parlamentariker vart 5:e år. På hemsidan votewatch.eu finns det dokumenterat hur dessa röstat sedan 2004 i alla sk "roll-call"-omröstningar. Till EP röstar de flesta länder i proportionella val på de nationella partierna. Dessa partier ingår sedan i europeiska partigrupper. Till exempel så ingår Moderaterna och Kristdemokraterna i samma grupp, pirtatpartiet och MP i samma och Centern + Folkpartiet i samma. Vänstern och Sossarna tillhör däremot olika grupper.

Dessa grupper röstar sedan olika enhetligt i olika policyområden. Jag ska kika hur förändringen skett över tid, men även se om de istället röstar enligt den nationella majoriteten.

Solklart vad jag ska göra? Någon som är haj på statistiska metoder/program får gärna komma med tips!

Run, Jessica Run!!

(visst förstår ni Forrest Gump referensen?)

I afton har jag och Lovisa sprungit för andra gången det här året. Vi kom överens om att springa var tredje dag. Vi har siktet inställt på blodomloppet 19e maj! En hel mil ska vi kuta. Känns bra att börja så här tidigt på säsongen, så vi hinner få in formen. En mil är verkligen en lång sträcka, men tränar man tillsammans går det nog bra.

Investerade i ett par nya springskor för några dagar sen och de kändes helt okej! Visst, inte perfekta måste nog springa in dem lite till. Men sen så, då kommer det kutas i riktigt snabb räserfart!

Just ja, är det någon till som vill haka på vårt lag så vore det superbra! Än så länge är vi Lovisa, jag och Lovisas lillasyster Saga. Bara att säga till är ett tag kvar innan vi måste anmäla oss, någon gång i april så.

Pirr i magen!

Äntligen har vi fått tag på ett nytt ställe att kramas om kvällarna på!
Vi gjorde en chansning och tackade ja till en lägenhet som vi stod på plats 4 på, utan att ha kikat på den. Så nu sitter jag här och är glad men samtidigt väldigt nervös. Hoppas att lägenheten är i okej skick!

Inflyttning är i vart fall 1/5 så vi får en månad överlappande, men det känns bara bra! Har trots allt en C-uppsats att styra upp i vår!


SKIT!

Har börjat på en par smart och intressanta inlägg men jag får inte ihop orden. Därför tänkte jag göra en lista på allt som är skit, i en sann pessimistanda!

Bostaden är skit
Jordbävningar är skit
Tsunamis är skit
Kärnkraft är skit
Krig är skit
Död är skit
Cancer är skit
Oskottade cykelvägar är skit
Guacamole utan nachochips är skit
Metodrapport är skit
Pengar är skit
Trötthet är skit
Mensvärk är skit
Stress är skit
Utlånade böcker är skit
Tunga skolväskor är skit
Otränade muskler är skit

Vet ni vad som är perfekt, fullkommligt underbart och fantastiskt?
Det är sova med en snarkande sötnos bredvid sig.

Gitarrspelande!

Kan nu meddela att jag kan spela en låt nästan felfritt! Visst, kanske lite urtakt och byterna är inte helt perfekt. Idag ska sötnosen min ner på stan och skaffa ett capo, så ikväll ska jag lära mig Joseph Arthur - Honey and the moon. Jag är aptaggad. Alltid velat lära mig spela, och det går rätt bra! Så länge jag slipper göra F eller andra krångelackord!

Nu ska jag ta tag i min metodrapport!

Kalasbra!

Efter vad som känts som en tusenårigväntan har Lykke Li äntligen släppt ett nytt album! Finns självklart på spotify! Något som förgyller min annars lite stressiga måndag. Nu ska det pluggas!

Vet ni vad jag hatar?

När jag medvetet skjuter upp på saker, bara för att! Liksom, ingen bra anledning. Det får det lov att bli stopp på.
Har inte pluggat en sekund i helgen, så nu sitter jag här med mitt uppsats-PM och ångrar mig bittert.

Idag har i vart fall varit en mycket trevlig dag. Började med kladdkaka till frukost (har jag sagt att jag älskar Fredrik?), årets första springtur med Lovisa, ett besök hos Farfar på axlagården, ett besök i "gamel"mosters stuga, en bit till kladdkaka (visst är Fredrik en ängel som låter mig ta sista biten?), en sushimiddag i Lovisas kollektiv där även Sara från Uppsala spenderade sin afton, ätit popcorn med mexikanssås och nu slutligen lite pluggpngest.

Har även mitt under allt detta fått för mig att jag ska lära mig spela gitarr. Jag är förvånadsvärt bra! Kan nästan spela Hello saferide - th quiz nu! Dock kanske inte riktigt i rätt takt men jag byter ackord som om det vore helt naturligt (skrytvarning).

Nu ska jag komma på vad jag ska skriva min C-uppsats om! Önska mig lycka till!


Grön fest!

Idag arrangerar Gröna Studenter och Grön ungdom ett litet kalas nere på Hamnmagasinet. Det kommer bli föreläsningar, workshops, en massa härliga band och självklart sumobrottardräkter!

Från tolv vid lunch till tolv vid midnatt ska jag hålla på att ståheja. Kommer bli en lång och förhoppningsvis väldigt rolig kväll. Förhoppningsvis kommer det en massa folk och kalasar.

Är ni lite sugna att kolla? Kika in på vårt facebookevent http://www.facebook.com/?ref=logo#!/event.php?eid=152977271427768&index=1

Lite reklam såhär i sista sekund :)

Fjällen!




Finns inte så mkt mer att säga än att jag fullkomligt älskar fjällen. Åka bräda, bada badtunna och grilla korv. Mer än så behöver jag inte ur livet. Längtar redan tillbaka! Förhoppningsvis blir det en gång till i vinter!

RSS 2.0