Höstarg

Jag har kännt mig allmänt arg och irriterad den senaste tiden. På helt onödiga saker dessutom. Vet inte vad som blivit av mig, men lite tonårigs arg är jag. Kanske är det höstdeppen som slagit fel, blivit höstarg istället. Jag vill brusa upp för minsta lilla. Om bussen är sen, om jag är sen, om internet går segt. Jag som brukar ta allt med en klackspark. Så, om jag är lite otrevligare än vanligt: Det är inte du, det är jag det är fel på.

Ville bara få det sagt!

Har någon förhoppning (ta i trä) att genom att skriva det här bloginlägget låta irritationen följa med ut på cybernätetm, bort från mig och mitt vanliga glada jag.

Annars då, när jag inte surar för fullt. Då leker jag med InDesign. Det är roligt. Jag har alltid gillat layout. När jag var liten gjorde jag en hel massa grejer i Publisher. Bland annat diplom till mig själv. Ja, lite självgod har jag nog alltid varit.

Ska mysa med Manne ikväll och styra upp lite grejer med Gröna Studenter. Har jag skrivit att jag är spåkrör för Gröna Studenter Umeå?

Tystnad!

När jag var yngre, gick på högstadiet och tyckte att jag var allmänt vuxen, lyssnade jag på musik konstant. Kunde inte somna utan att starta en skiva i stereon. Numera lyssnar jag rätt sporadiskt på musik. Torrboll tänker ni kanske nu? Kanske är jag det. Men, om jag ska koncentrera mig, då är tystnad det bästa. Eller bara sitta vid datorn. Jag gillar tystnaden. Den är lugnande. Det ger mig en chans att höra mina egna tankar. Ibland, när jag väl startar musik har jag svårt att avgöra om jag hört samma låt på repeat eller om det byter. Jag zonar ut.

Men, ibland blir det helt tvätom. Jag zonar ut tystnaden, trots att det är tyst runt mig. Vet inte varför, men jag gillar att dansa utan musik. Bara lyssna på musiken i min hjärna. Skaka loss!

Lugnet har infunnit sig

Kursen jag läser nu är rätt seg. Händer inte så mycket alls. Men det gör ingenting för mig. Har hunnit med allt annat som jag borde hinna med. Okej, inte allt, men en hel del. Igår gick jag och Fredrik en sväng på stan. Vi besökte exakt tre butiker: Stadium, Village och Åhléns. Väldigt lagom. Jag införskaffade något jag velat ha i flera år, en riktigt varm jacka. De jackor jag använt vintertid de senaste åren har mer varit höstjackor än vinterjackor. Så nu frysvägar jag helt enkelt i vinter!

Det är något med hösten som gör mig lugn. Jag vill bara mysa. Kliva upp lite senare än vanligt, ta på mig morgonrocken och dricka te. Mysa runt i lägenheten helt bekymmerslöst. Kanske gå en promenad. Lediga dagar på hösten är helt underbara!

Idag tänker jag baka bröd, vilket har jag inte bestämt mig för ännu, sen har vi tvättid i eftermiddag. Däremellan tänkte jag myyyyyyysa. Drömma om snö och snowboard. Och mysa såklart!


(Om ni inte förstått det så tänker jag mysa mysa mysa mysa mysa mysa!!!)

Frihet ska innebära möjligheter

Har många smarta tankar just nu, bara för att jag håller på att jobba och egentligen inte borde blogga.. Letar artiklar som berör protestaktioner mot EU från 1995 idag som SvD skrivit om. Skummar igenom en hel del artiklar, ungefär 5 av 100 artiklar är eventuellt relevanta. Om ni ville veta vad jag gör.

Ville bara säga att jag myser vidare med livet. Igår med Emma och en släng av Anna på slutet. Vi bakade scones och såg kostymdrama, så som sig bör när hösten är kommen. Bjuppar på en bild från Barcelonamyset från förra hösten.


Höstmys

Ikväll har jag haft höstmys med Linn och Ragna. Jag bjöd på nybakat morotsbröd och Linn hade med sig en riktigt saftig sockerkaka som vi mumsade på. Det var mysigt. Precis som en höstdag ska vara. Vi pratade, vi drack te, vi spelade spel bland tända ljus. Kvällar som denna, då jag slipper ha näsan långt ner i kurslitteraturen eller ha ångest över ett grupparbete eller en inlämningsuppgift, får mig att gilla hösten. Hösten känns som en lång, lång väntan på snö och vinter. Efter jul och riktigt mys. Hösten är långt ifrån min favoritårstid. Men den här hösten verkar bjuda på något extra, något den inte bjudit på förut. Jag känner mig lugn och mysig inombords. Jag känner mig taggad på livet. Jag har så mycket kul för mig så det är inte klokt. Varje dag känns som ett äventyr, i miniformat.

Jag tänker suga ur allt mys den här hösten har att bjuda på, bara så ni vet!

RSS 2.0