Gofikasuget!

Har de senaste veckorna varit sjukt sugen på gofika mest hela tiden. Vet inte riktit vad som hänt med mig men mitt gofika sug är på topp. Är inte ett generellt sockersug, för glass känns inte som ett alternativ. Det är snarare krämbullar, butterkaka eller munkar som jag vill få i mig. Och det gärna konstant varje timma eller så! Spännande nog har mitt chipssug minskat. Vet inte om det kan finnas någon egentlig förklaring till mitt beteende. Det enda jag vet är att jag nog aldrig kommer kunna leva lika nyttigt som jag borde! Gottegris kommer jag nog alltid att vara!
Idag ska jag skriva klart en uppgift som känns jättelätt. En semiotisk analys av en rätt sexistisk reklambild. Ordbajseriet kan börja! Sedan ordna ett stycke om metoden inför uppsatsPMet. Inte direkt världens jobbigaste pluggdag, men oooo vad jag behöver gofika för att klara av den!
Kan någon baka det här åt mig?

50 år av kärlek

Idag, för 50 år sedan, gifte sig mormor och morfar. Det firar vi med överraskningstårta i afton.
50 år är mer än dubbelt så länge som jag levt.
Visst är det härligt?

Går det vara för Aids?

Känner att allt analyserade av texter ger min hjärna lite spratt. Klickade mig in på Youtube och såg någon reklam från HM där det stod "Fashion against aids". Det första jag tänker är inte "vilken bra grej" utan om de tänkt på att i princip ingen är "för" aids. Det är därför ett icke-statement. Om de hade varit emot slavlöner, miljöförstörande odlingar eller kemikalier, det hade varit bättre. Detta är dock företaget för. Det hade fått mig att ändra min relativt negativa åsikt om HM. Men Aids, något jag antar alla är emot, ger inte samma effekt.
Tyvärr kära marknadsavdelning, PR-avdelning eller vad den nu kan tänkas heta, jag gillar er fortfarande inte.
Dock är jag totalt omoralisk och handlar där ändå. Men vad ska jag göra? Kläderna är ju snygga...

Värmen som sprider sig...

..när en klasskamrat skriver "Btw, jag röstade på gröna studenter i kårvalet". Hen ska jag vara evigt snäll mot! (Kolla vad bra hen är, nu slapp jag ge den minsta ledtråd till vem som röstade på oss!) På torsdag är sista dagen att rösta. Sedan blir det valvaka för hela slanten iklädd obligatorisk pingvindräkt! Återkommer med obligatorisk bild på det.

Nöjd, nöjd eller nöjd?

Tänker på det här med självkänsla. Eller kanske snarare självbild. Ni vet, den där bilden på en jättesmal tjej som kollar sig i spegeln men ser en tjockare? Ofta nämns det att det är så anorexi är. Anorexia är självklart något mer komplicerat än den bilden och en fruktansvärd sjukdom.
Kollade igenom lite gamla bilder från gymnasiet här om kvällen och insåg en sak. Den spegelbild jag fick tillbaka då är samma som idag. Trots att jag väger omkring tio kilo mer idag. Visst, jag visste att jag var smal, kanske inte den smalaste på jorden.  Samtidigt ville jag väga mer, för jag var fasligt rädd för anorexia. Jag var smartare än så. Ändå ville jag så gärna få komplimanger varje gång jag hade något nytt.
Jag känner hopp när jag läser om föräldrar som bloggerskan Lady Dahmer ( http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/ ) Hon vägrar kommentera sina barns yttre. Hon brusar upp sig av ilska när andra gör det. Hon är min idol!

Vad krävs för att en politiker ska avgå?

Vad är ett förtroende? Vem är det som ska ha förtroende? Hur mycket förtroende behövs? Hur mäter vi förtroende?
Är skära en bit tårta tillräckligt? Eller måste du felaktigt anklaga regeringen för att samarbeta med SD (med mera)? Du kanske enbart behöver försöka skriva om historien? Missa att betala TV och radiolicensen? Eller säljer du vapen till diktaturer? Kanske köper du hellre godis?
Hur stor makt har media i det hela? Hur liten makt har folket? Vad vet jag, jag vet bara att jag kan acceptera att människor gör fel ibland. Det är säkert så mycket lättare att sitta utanför och klaga.
Men hur mycket fel krävs för att få underkänt?

Prutt!

Idag är jag fruktansvärt uttråkad. Sådär så att jag har suttit i fotöljen en stund och stirrat in i väggen. Sitter i karantän efter en smärre släng av magsjuka. Väldigt, väldigt otimat att bli sjuk när jag har tusen saker att fixa och en klädbytardag att ordna med, men inte mycket att göra åt. Det enda jag kan göra är att bitterstirra lite i väggen. Visst, jag skulle kunna städa eller diska, men risken är nog att jag enbart blir ännu bittrare i så fall.
Har i vart fall gått ut en snabbis idag. Till Coop, köpte mig senaste nummret av VK för 20 kr (ett rån jag vet) för att se hur artikeln om klädytardagen blev. Bilderna ser ungefär lika arrangerade ut som de kändes att ta. Texten är bra. Ungefär allt svammel jag sa på 10 minuter fick journalisten ihop till några fina pratminus.

Motivation!

Ibland, när livet känns jobbigt, som ett evigt simmande motströms utan att komma någonstans brukar jag komma på mig själv med att tänka:
Kan Fredrik, kan jag!
Ibland syftar jag på storebror, ibland på sambon, men oftast, faktisk, på Reinfeldt.
Den här veckan är en sån där stressig vecka där jag inte riktigt hur jag ska hinna med allt. Då tänker jag lite extra på Fredrik!

Som på den gamla goda tiden!

Sitter helt ärligt och väntar på brevbäraren. Känns lite väl mycket 1900-tal över det hela men vill få mina spel nu. De skickades i fredags, så bör komma idag. Brukar möta brevbäraren i trappen ibland efter föreläsningar, så misstänker att jag bara ehöver vänta en timme till nu.
Jag har bakat chokladbollar för att fördriva tiden och snurrat i min fina vita klänning. På lördag ska jag förhoppningsvis på Scharinska. Då ska jag snurra bland folk också!

Spelfnatt

Här om dagarna fick jag helt klart ett fnatt. Trots ett inköpsstopp efter Hemavans alla utgifter så klickade jag inte mindre än fem spel till datorn. Vill påstå att jag förtjänar det, men är mest rädd över hur det ska gå med mina studier fram över. Det återstår dock att se hur bra spelen är. Alla har ungefär samma tema bygg och få ekonomin att gå runt. Variationen är vad som byggs, kanske ett romerskt samhälle, en stad på 1400-talet, ett flygbolag eller en skidort.
Då vissa av spelen har några år på nacken hoppas jag verkligen att jag kan få dem att fungera på någon dator här hemma. Ska bli kul att testa dem! Till exempel Ceasar IVs föregångare spelade jag som liten och tyckte det var jättekul i vart fall. Alla de andra är rena gissningar. Insåg nu att jag trodde att jag köpt Simcity 4 också, men det har jag ju inte. Tur det, annars hade jag haft ett till spel att spela!
Tråkigt nog har jag ännu inte lyckats hitta något nytt spel till Xboxet, men nu har jag spel så det räcker för ett tag ändå!

Hemavan/Tärnaby i bilder

Efter att ha kört i vad som kändes tusen mil tog Fredrik över strax efter Lycksele.
Väl framme byter vi snabbt om till underställ och jag passar på att äta lite Karl-Alfredspenat. Dock får spenaten mig mest att göra grimaser tydligen.
Och Fredrik vill inte vara sämre han!
Ute i backen är det snö
Det bjöds på en till större delen blå himmel den dagen.
Solen var i våra ögon!
Fredrik fick sig gomaten
Och det fick jag med, fast det här är från dag två. Vi glömde kameran hemma då. Jag som åkte sittlift för första gången och var livrädd. Fredrik var vänlig nog att spela in med mobilen istället...
Behöver jag säga att vi var mkt blöta efter en förmiddag av regn?
Uppe bland molnen snöade det istället och var väldigt, väldigt vitt
Jag lyckades få snö på huvudet på något vänster (ABSOOOLUT inte trillat)
Sedan var jag snäppet mer blöt. Tro det eller ej, men det var faktiskt Fredrik som blev mest less och ville åka hem den dagen trots att han såg ut såhär:
Dagen vi skulle hem var det självklart jättefint väder och lite kallare.
Även om resan bjöd på lite väl mkt slask, så är jag väldigt nöjd. Åka bräda är verkligen något jag älskar av hela mitt hjärta! Ska nog spara ihop till en Alpresa framöver!

Uppsala i bilder

Här kommer lite bilder från min Uppsalaresa.
Gissa vad de gjorde på den där träbänken!
Gustav Wasas grav, sådär lite lagom nationalistiskt

RSS 2.0