Men skärp dig för i...

Idag har jag Kinectat som en tok, knappt hunnit jobba alls. Jag gillar mitt liv! Men ibland gillar jag inte mig själv. Till exempel mitt chipsberoende. Ikväll har jag läst förlossningsberättelser för att tappa chipssuget. Kan tilläggas att sexlusten även är obefintlig! När dregglet över chips börjar droppa ner på tröjan, då känner man sig inte som en normal människa längre. När jag inte ens kan förmå mig att småäta på något annat eller ta ett tuggummi för att stilla behovet, då måste jag inse. Det är ett beroende - och det är inte ömsesidigt! Chipsen styr mitt liv. Men de smakar ju även så fruktansvärt gott!

Bra, bättre, FREDRIK SKOGLUND!

Vissa har bortskämda barn, andra bortskämda hundvalpar. Själv så är jag en bortskämd flickvän. Tänka sig, trots att jag inte städat/tvättat på år och dar (åtminstone inte hälften av gångerna) så måste jag ändå räknas som snäll. För i söndags, på min tjugoandra födelsedag då skämde Fredrik bort mig något så jävulskt! Han började med att vara lite lurig. Fick frukost på sängen (dagen-efter-kladdkaka, våfflor med tre sorters sylt och superdubbelmacka) och ett paket. I paketet var en Xboxkontroll/dosa, vad de nu heter och sa "det är åtminstone en början". Sen sa han att det fanns en paket till. Jag tänkte, det är nog Ticket to ride (ett jätteroligt brädspel som jag tänkt köpa ett tag), för ett xbox, det är ju påtok för dyrt! Men paketet väger betydligt med än vad ett brädspel kan tänkas göra. Inte så konstigt det, för det var inget brädspel utan ett Xbox 360 slim med Kincekt till!!!!!!!x1000!!!! Blev så chockad, rörd och glad att det kom en liten tår för kinden. Tänk, att jag har en så snäll och underbar sambo, pojkvän och följeslagare! Nu blir det till att bräcka det hela till jul! Då ska han få en riktigt magnifik julklapp! Jag var rätt snabb att klaga på att det var på tok fördyrt. Herregud, vi är ju bara studenter! Men vårt hem är så vackert och innehåller dyra prylar att man skulle kunna tro att vi var gjorda bort i pengar! (okej, kanske överdriver nu, men det är bra mkt finare än median-studentlägenheten!) Hursom, Fredrik Skoglund är bästa tänkbara! Punkt slut!

Detta inlägg går även att se som att det är okej att bjuda hem sig själv hit för att spela. Det är helt okej!

Istället för att klaga..

Tänkte jag tipsa om en jättebra låt! Vacker heter den och framförs av Little Marbles. Helt underbar. Om jag visste hur man la in Youtubeklipp/musik eller hur man nu gör, så skulle jag ha gjort det nu. Jag är kär i dem och önskar att få se dem live!

Jag börjar känna höststressen smyga sig på. Vet inte riktigt vad som händer i höst. Eller jag vet ungefär vad som händer. Det jag stressar över är att jag inte vet hur mycket tid jag kommer ha. En dröm som jag länge haft är att lära mig spanska. Något som jag beslutat mig för att avvakta ett tag. Med jobb, GS, plugg och kåren kommer jag nog ha så det räcker och blir över. Eller? Skulle vilja lära mig grunderna i språket eller kunna ungefär som min franska(knaglig men inte helt fel). Helst skulle jag vilja kunna alla språk i världen. Men, det är nog rätt överambitiöst!

Ikväll blir det lite avskedsfika/spelkväll hos Johanna. Det blir trevligt, men lite sorgligt. Mest troligt ses vi inte innan det ligger ett tjockt lager snö på backen. Det braiga är att Lotta bara har ett år kvar. Och som jag lärt mig med Ivis och Emma är att de flesta kommer tillbaka för de älskar mig så mycket (JA, allas liv kretsar kring kärleken till mig, så är det helt enkelt. Slut diskuterat!) Jag håller tummarna! Mest för att alla får jobb inom den sektor de utbildat sig i, men även att de bor fem minuters promenad från mig. Jag är lite självisk på det sättet, att jag gärna har de jag älskar i närheten :)

Skendräktig!

Idag mår jag illa (igen). Har bestämt mig för att det beror på att jag är skendräktig och inget annat. Kan inte komma på något annat som får en att må illa lite då och då flera dagar än graviditet. Men då jag i skrivande stund har bevis på motsatsen i min trosa återstår enbart skendräktighet. Jag är i vart fall less. Ont i skallen har jag också. Självömkan-Jessica är tillbaka! Och hon är här för att stanna!

Inte ens den här glassbilden kan få mig att må bra. Spyfärdig är ordet. Så, skendräktig eller ej - mitt sötsug är slut! (Kolla vilket fint försök till ett positivt avslut)


Nu är det slut!

Efter ha försökt vara klok, vuxen och förståndig sen i onsdags är jag numera less på att vara sjuk/förkyld. Jag har suttit i soffan och ugglat som en riktig tråkmåns. Nu tänkter jag bestämma mig för att vara frisk och ha energi, sluta klaga och vara en självömkande gamal tant med blåskatarr eller vad tanter nu har för något. Jag tänker trotsa världen och mina bihålor! Sådeså! Nu ska jag först jobba som en galning och sen blire bannemig en promenad. Och då menar jag en riktig promenad, inte till fotbollsplanen och tillbaka(500 meter). Utan typ tre timmar runt hela staden. Jag har faktiskt spring i benen! Hata, hata, hata förkylning! Har till och med skjölt näsan med en sån där Nosebuddy. Men föga hjälpte det. Bihålorna är fortfarande dubbelt så stora som vanligt. Snart sprängs jag. Så nu, nu får det lov att vara nog. Det finns gränser för hur tråkigt man får ha! (har visst sträcksett på Solsidan så tråkigt har jag ju inte direkt haft egentligen). En alvedon, en rinexin och tre liter te! Sen, då är jag frisk! No more snor!

Viktigast av allt är att du är snygg

Hur kan en pappa säga så till sin dotter? Speciellt när hon är 5-6 år. TV:n står på TV4+ och de visar Jon, Kate och åtta barn. Han går sedan vidare och säger till sin lika gamla son "You bring sexy back". Läser Lady Dahmers blogg och där skriver hon ofta om hur barn blir itutade utseendefixering. Jag, som sällan är i närheten av någon som inte är byxmyndig har tänkt att det bara måste vara en minoritet. Allt annat får mig att förlora hoppet på mänskligheten. Och det har jag nu. Inte totalt. Men, helt seriöst? Sen när är det viktigaste av allt att vara snygg. Speciellt när man ska åka slalom. Näe, usch! Från och med nu ska jag aldrig kommentera någons utseende. (vilket säkert kommer hålla tre sekunder). Jag vill inte vara en del av detta längre!

Jag har också tänkt på det här...

..med folk som nedvärderar människor som inte kan stava eller har koll på vilka ord som är ett eller två(ta åt er om ni klagar på särskivningar). Det är ett förtryckande folk som gör det. De säger att felstavningar och särskrivningar är störande, slarvigt och enbart något som de ointelligenta och efterblivna gör. Jag undrar faktiskt hur människor som skriver sådant i blogginlägg och Facebookstatusar tänker. Det finns en hel del människor som varje dag dras med dyslexi och andra skrivsvårigheter som läser detta. Eller människor som jag, som aldrig läser igenom något jag skriver. Människor vars intelligens varje dag förtrycks av detta. Till vilken nytta? Det är inte långt ifrån mobbingen som sker på skolgården. Problemet är bara att den görs ofta av vuxna människor mot andra vuxna människor, vilket gör den värre. Jag skulle vilja påstå att det är betydligt värre mobbing än att bli kallad ful, något som enbart har med utsidan att göra.

Jag stör mig inte märkvärt på felstavningar eller särskrivningar. Speciellt inte när det gäller texter skriva i all hast, t ex Facebookstatusar eller blogginlägg. En annan sak i en tryckt bok som är korrekturläst. Det som gör en bra text för mig är flyt och formuleringar, inte stavning och särskrivning. Åtminstone min hjärna kan ordna till stavning utan att jag ens behöver se felstavningen. Sådeså!

Att få leva som du vill

Jag har funderat lite på det här med frihet och att leva i en liberal värld, där alla accepteras. Funderationerna har kretsat kring miljöarbete och feminism. Att få vara fri från samhället. Att få vara fri från de förväntningar som finns.

Flertalet människor hävdar att ha en bil är detsamma som frihet. Dessa personer, som är så beroende av en tekniskpryl i deras dagliga liv, är de människor som jag avundas minst på denna gjort. Som på helt och fullt allvar tror att vara beroende av sak är frihet. Frihet, det är att vara fri, oberoende av något annat. Bilen ska underlätta vardagen, men när den är den främsta orsaken till frihetskänsla hoppas jag att dessa personer tänker om. Tänker på vad frihet egentligen är. Att vara beroende av något som sakta förstör vår miljö och därmed oss själva borde så som rökning indoktrineras i alla att det är dåligt. För mig är det samma sak, att vara beroende av något som i slutändan förpestar jorden. Rökning och onödig bilkörning. Bilar är nödvändiga, men bör användas när det inte finns ett alternativ. Rökning är alltid onödvändigt och jag kan inte förstå hur det ens får säljas. Vi har tydligen i Sverige råd att behandla människor som själva valt att förstöra deras kropp, men andra sjuka, de ska utförsäkras. Förbjud skiten, förbjud filmer som innehåller det. Ge polisen rätt att ge böter till dem som röker, och ännu högre böter om det finns en barn i närheten. Röka är onödigt och det är inte frihet att få röka. För det förstör för alla de som inte röker. Om det nu mot förmodan finns de som behöver röka av medicinska skäl, då kan de skaffa tillstånd. De som är nicotinberoende får använda plåster/tuggummi eller vad nu som funkar.

Jag har totalt tappat tanken med det här inlägget. Det jag ville säga var att jag vill leva i ett samhälle som är bättre. Där alla får vara som de vill, utan att de inskränker på någon annan. Det är väldigt sällan något vi gör i utvecklade länder inte påverkar de mindre utvecklade, eller vårt eget samhälle. Det jag önskar mest är att folk börjar leva som de lär, efter den moral de verkligen har. Här inkluderas även jag, för tro det eller ej men jag är inte bättre än någon annan. Mer frihet, mindre dubbelmoral. Då skulle världen bli bra!

RSS 2.0