Spark mig i baken, någon snälla!

Ungefär lika fort som jag startade den här bloggen så tappade jag taggen. Just typiskt mig. Jag som helt ärligt trodde att en blogg skulle bli botemedlet på alla mina tråkiga bortförklaringar varför det inte passar sig just idag med att lösa alla världens problem. Skäms Jessica!

Jag har åtminstone löst några vardagsproblem som ger mig mer tid att fokusera på annat. Till exempel så har jag både jobb och boende till och med hösten, vilket gör att jag slipper ägna en massa tid åt lägenhets- och jobbsökande. Rätt underbart att ha en stabil grund att luta sig tillbaka på.

Det är 22 dagar kvar till sista ansökningsdag inför universitet och högskola. Jag funderar kring globala studier, internationella relationer/konflikter, statsvetenskap, historia, ekonomihistoria mänskliga rättigheter och franska. Det enda jag vet är att jag hemskt gärna vill bo i Göteborg till hösten. Den stora frågan är egentligen program eller kurs? Ska jag kasta mig in i universitetsvärlden utan att veta om det är något för mig, något jag ens klarar av? Ibland blir jag så less på mig själv, att jag alltid ska komma anledningar till varför jag ska vara kvar i min tråkiga, men väldigt trygga, värld. Nej, det är dags för mig att ännu en gång sparka mig själv i baken och ta en risk.

Att handla på ICA

Medan jag håller på att smida mina större Rädda Världen planer har jag bestämt mig för att försöka göra alla de där små vardagliga grejerna jag alltid tänkt jag borde göra. Förutom att cykla de flesta dagar till jobbet (ibland tar jag bussen) och sopsortera så har jag även bestämt mig för att handla mer medvetet. Närproducerat är en sak som känns naturligt för mig; åtminstone när det gäller mejerivaror.
Svårare har jag, skamligt nog, för att köpa Krav-, Fair Trade- och ekologisktmärkta varor. Jag vet inte riktigt varför det är så. Visst det är dyrare, men inte speciellt mycket om jag tänker i det stora hela. Oftast innehåller de färre konstigheter och en högre vitaminmängd, vilket betyder hälsosammare mat. Det blir egentligen på så vis billigare.
Det var just med den attityden jag äntrade ICA igår. Det fick mig att börja leta efter alla märkningar, till min förvåning var det superenkelt. Bredvid priserna på hyllan var det tydligt märkt med Ekologiskt och Krav - Vilket  jag aldrig tänkt på . Ännu en positiv sak var att det bara fanns tre sorter Kravmärkt Müsli, jag tog ett snabbt val och gick vidare. Har en känsla att jag säkert kunnat stå där i fem minuter och fundera annars, först om jag kanske skulle testa en ny smak, vilken i så fall, sedan jämföra priser mellan de 20 olika sorterna. Så mycket lättare att bara ha tre valmöjligheter, mindre krångel. Otippat nog gick jag rekordsnabbt igenom ICA. Ut kom jag med fyra ekologiska produkter utav nio. Rätt nöjd med resultatet då utbudet inte är det största.

Jag börjar känna att jag tar myrsteg i rätt riktning.

Jag vill göra skillnad, vill du?

Det finns en par saker här i livet jag vill testa på, försöka hinna med och som jag hoppas att jag kommer få uppleva. Göra skillnad är mitt livs röda tråd, åtminstone då jag funderar kring vem jag är och vem jag vill bli. Problemet är för mig, som för så många andra, är att inte fastna i vardagen med tummet i arslet. För visst kan sängen och soffan ibland ha en alltför stor dragningskraft? Det är skrämmande lätt att fastna och helt besatt läsa en blogg, om någon annans liv och önska att man gjorde något mer vettigt men inte ha orken längre än att flytta sig till TVn och sugas in i en spännane intrig eller en färggrann reklam. Det är fantastiskt lätt att skjuta på det jobbiga och sedan trycka ner den tysta viskningen om att du vet bättre i en liten låda någonstans långt, långt bort i tankarnas värld. Jag tänker nu ta saken i egna händer, lyssna till viskningen. Bli så engagerad som jag egentligen är. Den här bloggen ska bli ett verktyg för mig att uppnå mina mål.

Hur stor skillnad kan egentligen en person göra? Ikväll börjar det, Jessica mot Världen

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0