Middagstips! Pannbiff med ugnsbakade tomater

Idag gjorde vi ngt banbrytande. Istället för den sedvanliga makaroner och korv-måltiden så slog vi på stort ikväll och testade en ny maträtt. Kanske lite väl lyxigt för att vara en måndag. Ibland är det just lyx som behövs för att man ska kunna hålla igång ännu en vecka.

Hur som, det här är en av de godaste maträtter jag själv lyckats laga.

(recept är från coop.se)

  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 4 krm svartpeppar
  • 500 g blandfärs, eller nötfärs
  • 4 msk smör
  • 500 g tomater eller hela körsbärstomater
  • 1 rödlök, (eller mer om man är som jag och älskar rödlök i ugn)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk hackad persilja
Starta ugnen på 200 grader. Blanda ägg, mjölk, ströbröd, salt, peppar och färs i en bunke. Rör om och forma till små mumsiga biffar med hjälp av en stor matsked. Stek dem en snabbis så de får lite fin färg i en stekpanna.

Dela tomater i lagomt stora bitar (vi delade i 4 då vi köpt gigantiska tomater annars dela i hälften). Skala och skiva den röda löken i skivor. Vitlökarna skalas även dem och kan med fördel mosas under en kniv för att få ut mer smak. Lägg alltihopa i en ugnsform, ringla sedan olja och vinäger över. Krydda och lägg sedan biffarna i ett lager över grönsakerna. Strö lite persilja över och in i ugnen! Ca 25 minuter.

Till serverade vi ugnstekt potatis, den snuskigt goda osten halloumi och ett glas av Umeås bästa vatten.

Kommentarer
Postat av: sofia

det lät ju himla gott! ska prova nån gång :D det umeåska vattnet lät inte heller helt fel ;)

2010-10-19 @ 17:25:58
URL: http://mynameissophiaa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0